Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRANOLIO

Dionicom prvi dan trgovanja ostvareno manje od 12.000 kuna

Zagrebačka burza ilustracija
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
24.03.2015.
u 13:15

Nova dionica na tržištu nije bila imuna na letargično raspoloženje investitora koje posljednjih dana vlada na Zagrebačkoj burzi

Letargično raspoloženje investitora i iznimno niski prometi posljednjih dana na Zagrebačkoj burzi nisu mogli zaobići ni novu dionicu na tržištu - Granolio. Vrijednosnicom ove mlinarske tvrtke u ponedjeljak, prvi dan njezina trgovanja, ostvaren je do 15.30 sati mali promet od samo 12.000 kuna.

U redovnoj trgovini 88 komada prodano je u rasponu između 135 i 139 kuna. No, u blok-transakcijama vlasnika je promijenilo oko 30.000 dionica. Iako analitičari nisu predviđali osobit interes ulagača za tu dionicu zbog njezine vlasničke strukture u kojoj su uglavnom institucionalni ulagači, može se reći da je Granoliova burzovna premijera ipak razočarala.

No, na burzi je već danima slab interes ulagača, komentirao je Roman Rinkovec, broker u Credosu.

– Stoga i Granolio dijeli sudbinu cijele burze – dodao je Rinkovec. Kao pokazatelj interesa dovoljno govori da je gotovo cijeli dan stajao samo jedan nalog na kupnju dionica Granolia.

Granolio se na burzu uvrstio nakon što je lani prikupio 94 milijuna kuna novog kapitala. Konačna cijena dionice u dokapitalizaciji bila je 134 kune. U izdanju novih dionica, navode iz Granolia, sudjelovali su mirovinski fondovi sa 43%, investicijski fondovi sa 28%, osiguravajuća društva i banke sa po 6% te ostale pravne osobe koje su upisale 17% izdanja.

>> Granolio i TNG ne mogu pokrenuti Zagrebačku burzu 93 220

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije