Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INVESTICIJE

Google potrošio 4,3 milijarde dolara za kupnju

Google
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
27.07.2014.
u 23:00

z podataka za 2014. izuzet je ugovor vrijedan više od milijardu dolara, koliko je Google najavio da će platiti za kompaniju kućnih kamera DropCam i pružatelja satelitskih usluga SkayBox Imaging

Američki div Google u prvoj je polovici ove godine na preuzimanje drugih kompanija potrošio 4,3 milijarde dolara, tri puta više nego u istom razdoblju prošle godine, piše Bloomberg.

Googleovi troškovi za preuzimanje drugih kompanija neprestano rastu jer nastoji unaprijediti svoju glavnu djelatnost internetskog oglašivača, ali istodobno se i proširiti na neka nova tržišta poput telekomunikacija i samoupravljajućih automobila. Samo je u veljači potrošio 3,2 milijarde na kompaniju za proizvodnju termostata Nest Labs, a dodatnu milijardu na ostale kupnje. Iz podataka za 2014. izuzet je ugovor vrijedan više od milijardu dolara, koliko je Google najavio da će platiti za kompaniju kućnih kamera DropCam i pružatelja satelitskih usluga SkayBox Imaging jer transakcije nisu završene u prvoj polovici godine.

>>Google uspio skinuti Apple s prvog mjesta

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar nijeminišta
nijeminišta
08:25 28.07.2014.

"... za kompaniju kućnih kamera DropCam i pružatelja satelitskih usluga SkayBox Imaging" - "skay" - hahaha ... simpatična varijanta balkanskog engleskog... i to dva puta - u naslovu i u tekstu.... genijalno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije