Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DNK labaratorij

Genos osigurao kroz sredstva Europske unije novac za šest projekata

Genos
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
23.02.2015.
u 15:57

Genos trenutno sudjeluje u šest aktivnih FP7 projekata po čemu je vodeća znanstvena institucija u Hrvatskoj.

Potpredsjednik Europske komisije nadležan za radna mjesta, rast, ulaganja i konkurentnost Jyrki Katainen u sklopu svog radnog posjeta Hrvatskoj u pratnji zamjenika ministra znanosti, obrazovanja i sporta Roka Andrićevića posjetio je tvrtku Genos gdje im je direktor i vlasnik tvrtke Gordan Lauc prezentirao poslovanje i ciljeve.

Riječ je o tvrtki koja je prvi privatni DNK laboratorij u Hrvatskoj i u široj regiji te jedna od vodećih znanstvenih institucija u Hrvatskoj, a koja je ujedno uspješno iskoristila sredstva Europske unije u okviru programa FP7 i Obzor za daljnji razvoj.

Genos trenutno sudjeluje u šest aktivnih FP7 projekata po čemu je vodeća znanstvena institucija u Hrvatskoj. Ukupna ugovorena vrijednost tih projekata je 5,7 milijuna eura od čega Europska komisija osigurava 4,5 milijuna. Do kraja 2014. godine Europska komisija financirala je istraživanja u Genosu sa 2,5 milijuna eura. Kroz sudjelovanje u velikim međunarodnim konzorcijima Genos je etablirao izvrsnu suradnju s vodećim istraživačkim ustanovama u EU, Americi, Aziji i Australiji. 

>> Grčić: Pripremljenu listu od 77 projekata reducirali smo na 25

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije