Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi pogon Ducati komponenti

Generatori, e-bicikli i pametna brojila ‘voze’ iz Ludbrega u svijet

ducati komponenti ludbreg
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/11
18.01.2017.
u 07:30

U novom pogonu talijanske tvrtke bit će 50-ak radnika, a ukupno 200, koji izrađuju i motore, dijelove za e-vozila... Uloženo je pet milijuna eura

Pet milijuna eura uložila je tvrtka Ducati Komponenti iz Ludbrega u Varaždinskoj županiji u novu proizvodu halu površine 4000 četvornih metara, u kojoj će raditi pedesetak ljudi. Vlasnici su odlučili investirati u proširenje proizvodnih kapaciteta za proizvode tzv. zelene energije i kondenzatorskih baterija. Tvrtka je dio talijanske grupe Ducati Energia iz Bologne koja u Ludbregu posluje od 2002. godine, a najpoznatija je po proizvodnji generatora, motora, statora, dijelova vanbrodskih motora, dijelova za dvokotače i pametnih brojila, ali i e-mobility proizvoda poput električnog četverocikla FreeDuck4, električnog bicikla FreeDuck2, kotača “Copenhagen Whell” za pretvorbu klasičnog u električni bicikl, te punionice za električna vozila. Tvrtka danas u Ludbregu ima 152 radnika na oko 10.000 četvornih metara pogona. Na otvorenju nove hale bio je i vlasnik grupe Guidalberto Guidi.

–Ovo je posljednji dio prve faze ulaganja naše grupacije u Hrvatskoj - rekao je Guidi i najavio da će za nekoliko mjeseci imati oko 200 zaposlenih. Među radnicima su sve traženiji inženjeri.

Talijanski veleposlanik u Hrvatskoj Adriano Chiodi Cianfarani istaknuo je kako talijanske tvrtke za ulaganja biraju Hrvatsku ponajprije zbog blizine i potencijala hrvatskog tržišta. Investitori su zadovoljni i kvalitetnom radnom snagom. Zanimljivo je i da je tvrtka Ducati Komponenti prvo obavljala lohn poslove za talijanskoga vlasnika u unajmljenoj hali s 30 zaposlenika, da bi prije devet godina kupila zemljište s objektom u Zagorskoj ulici, nakon čega su neke djelatnosti čak i preseljene iz Bologne u Ludbreg, gradić u kojem je broj zaposlenih u posljednje četiri godine povećan čak za četvrtinu.

Prije sedam godina otvoren je i razvojni centar, a 2011. sagrađen i opremljen moderni logistički centar. U gradu u kojem vole reći da su “centar svijeta”, a koji je lani dobio i olimpijsku pobjednicu Saru Kolak, potiču i razvoj lokalne zajednice, pa je tako tim učenika Srednje škole Ludbreg pod imenom “Ducati Komponenti SŠ Ludbreg Team” osvojio zlatnu medalju na Svjetskom robotičkom prvenstvu u Leipzigu. Direktor Dražen Crnković na otvorenju nove hale govorio je i o odjelu mladih stručnjaka čiji će posao biti R&D, odnosno razvoj i istraživanje.     

>> Grčić u ludbreškoj tvornici Ducati: Investicije će vratiti povjerenje u Vladu

Komentara 1

MI
microlion
22:32 18.01.2017.

Copenhagen Wheel a ne Whell...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije