Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cijenegoriva.info

Gdje je najjeftinije gorivo: Provjerite sve na jednom mjestu i uštedite

Cijene goriva
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/2
01.04.2014.
u 11:46

Samo jedna tvrtka na internetu objavljuje podatke sa cijenama goriva na svojim postajama, druge novi zakon na to ne obvezuje. Novi portal cijenegoriva.info stoga objedinjuje sve dostupne cijene, te apelira na ministra gospodarstva Vrdoljaka da u postojeći zakon uvede i stavak da su kompanije obvezne cijene goriva objavljivati na svojim web stranicama

S novim Zakonom o tržištu nafte i naftnih derivata, kojim je cijena benzina, dizela i ostalih goriva prepuštena slobodnom određivanju od naftnih kompanija i trgovaca, a ne više države, oni su si, čini se, uzeli slobodu ne objavljivati promjene cijene na internetu.

To im također omogućava spomenuti zakon, no samo jedna tvrtka ipak svoje cijene predstavlja i na mreži. Radi se o Konzum benzu, koji inače nudi i najjeftinije gorivo, najmanje 10 lipa po litri.

Do tih je podataka došao novi portal cijenegoriva.info, koji svakoga dana, stoji u priopćenju autora, novinara Tina Bašića, "objavljuje dostupne cijene naftnih derivata i korisnicima izračunava koliko će uštedjeti."

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

- Odabirom vrste te količine goriva mogu doznati koliko će uštedjeti ako gorivo toče na najjeftinijoj u odnosu na najskuplju benzinsku postaju - objašnjava Bašić.

Na portalu cijenegoriva.info objašnjavaju i da je Konzum zbog dostupnosti podataka na internetu i najtransparentniji, te poručuju ministru gospodarstva Ivanu Vrdoljaku da Zakon o tržištu nafte i naftnih derivata dopuni ovime:

"Naftne kompanije obvezne su svakoga dana na svojim internetskim stranicama objavljivati cijene naftnih derivata koje prodaju na svim svojim pumpama“.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije