Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Poštujemo sve regulative'

Gavrilović o pretrazi: Radi se o pritisku nadležnih institucija zbog tužbe

policija Gavrilović
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
21.10.2014.
u 22:51

Mesna industrija Gavrilović će informirati sve poslovne partnere, potrošače i širu javnost o detaljima ove istrage čim to bude moguće, poručuju iz kompanije

Nakon što je policija je danas veći dio dana pretraživala prostorije tvornice i uprave Gavrilovića u Petrinji, priopćenjem se danas oglasila i sama tvrtka.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Zbog velikog interesa javnosti radi postupanja policije unutar pogona Mesne industrije Gavrilović želimo informirati javnost kako Uprava Mesne industrije Gavrilović ne smije javno komentirati izvide djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova.

Mesna industrija Gavrilović će  informirati sve poslovne partnere, potrošače i širu javnost o detaljima ove istrage čim to bude moguće.

Mesna industrija Gavrilović poštuje sve zakonske regulative Republike Hrvatske i Europske unije vezano uz poslovanje kao i proizvodnju mesnih prerađevina od ulaska sirovine u pogone do izlaska finalnog proizvoda.

Žalosti nas činjenica da nakon današnjeg postupanja policije možemo jedino zaključiti kako se radi o pritisku nadležnih institucija, odnosno državnih tijela zbog tužbe, odnosno arbitraže u kojoj Mesna industrija Gavrilović potražuje odštetu od Republike Hrvatske.

O današnjem postupku državnih tijela i pritisku na arbitražni postupak obavijestiti ćemo i arbitražni sud u Washingtonu (SAD) zadužen za riješenje spora između Mesne industrije Gavrilović i Vlade Republike Hrvatske.

 - Rezignirani smo zbog postupanja nadležnih tijela. Ovo je još jedan primjer antipoduzetničke klime u Republici Hrvatskoj. Postupak državnih tijela i intervencija policije me podsjeća na 1945. kad su tadašnje vlasti uhitili mog oca pod lažnim optužbama, obitelji oduzeli imovinu, zbog čega smo bili prisiljeni napustiti Hrvatsku”, izjavio je Georg Gavrilović te dodao kako će inzistirati da Uprava Mesne industrije Gavrilović izračuna i sudskim putem potražuje naknadu i ove štete koju je prouzročilo današnje postupanje.

>> Policija i sanitarna upale u Gavrilović zbog sumnje da koristi loše meso?

Komentara 7

Avatar Radoboj_
Radoboj_
00:34 22.10.2014.

Sramota, sramota, sramota! Vlast nikada nije pala niže.

TH
than
00:56 22.10.2014.

Ovo oko Gavrilovca je jedna poprilicno zanimljiva prica. I ta prica traje neko vrijeme. Gavrilovic je kupio Dionu da bi imao prodajnu mrezu. Na kraju se sve svelo da je Dionu prodao Sparu, a prije samog cina prodaje je uu Dionu ubacio PIKovo gotovo meso, dakle od Todorica... Sada u Sparu nema nista oslim ledovog povrca. Eventualno Interspar koji je na periferiji... Sve u svemu, cudne igre i igrice.

BU
BubyZG
13:39 25.10.2014.

Što želi taj Gavrilović, sam je bacio prvi kamen, sada neka jede što je zakuhao. A Zimska salama nikada nije bila lošija - mekana, bez okusa i mirisa - katastrofa. I u Jugoslaviji su je proizvodili bolje !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije