Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iskočio gauss iz vukovara

Šest hrvatskih tvrtki u 50 nabrže rastućih tehnoloških tvrtki u srednjoj Europi

Ivan Lozančić
26.10.2016.
u 08:15

Naše boje na listi brane Gauss, Rimac automobili, Axilis, Telum, Hangar 18 i Serengeti, ključan kriterij je rast prihoda od 2012. do 2015.

Gauss je najbrže rastuća tehnološka tvrtka u Hrvatskoj, rezultat je to rangiranja tvrtki prema Deloittu, odnosno spram jednog od glavnih kriterija - rasta prihoda u razdoblju od 2012. do 2015. godine. Naime, na ovogodišnjoj Deloitteovoj listi 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u srednjoj Europi plasiralo se šest tvrtki iz Hrvatske: Gauss, Rimac automobili, Axilis, Telum, Hangar 18 i Serengeti.

Hrvatske tvrtke uglavnom su zauzele sredinu liste najbrže rastućih tehnoloških tvrtki, a najbolje je rangirana tvrtka Gauss na 19. mjestu, slijede je Rimac automobili na 20., Axilis na 22., Telum na 23., Hangar 18 na 28. te Serengeti na 39. mjestu.

– Jako sam zadovoljan viješću tj. poretkom na ljestvici i nadam se da ćemo rezultat i popraviti, budući da i dalje rastemo, a vjerujem da smo tek iskoristili 5 do 10 posto potencijala koje imamo - kaže Ivan Lozančić, prvi čovjek Gaussa u čijim je rukama i 50 posto vlasništva, dok drugu polovicu ima Dragan Ibriks-Golub.

Gauss je počeo s radom 2012., a prvih godina bilježili su i 300-postotni rast prihoda, dok su lani rasli 50 posto i tako planiraju nastaviti, ističe I. Lozančić.

A ono što je dodatno važno je da su u četiri godine poslovanja zaposlili 76 ljudi . Bave se izradom softvera i ostalih poslovnih rješenja, a kako kazuje I. Lozančić tek im predstoje novi izazovi. Naime, tek se sada planiraju ‘uhvatiti’ u pravom smislu prodaje i marketinga kako kod kuće tako i na vanjskim tržištima. žalopojki o kadrovima nismo čuli, a prosjek godina u toj slavonskoj tvrtki čije je sjedište u Vukovaru jest tek 27 godine.

Inače, devet od vodećih deset mjesta u Deloitteovom izvješću o 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki srednje Europe u 2016. zauzimaju tvrtke koje su se prvi puta našle na listi, kojih je ukupno 43, što ukazuje na dinamičan procvat poslovnih subjekata iz tehnološkog sektora, ističe Zlatko Bazianec, partner u Deloitteovom odjelu za poslovno savjetovanje.

Svih pet vodećih na listi ove se godine prvi puta našlo unutar 50 najbrže rastućih. Prvo mjesto u 2016. osvojio je Codewise, poljska tvrtka specijalizirana za rješenja iz područja internetskog marketinga i poslovnog softvera, koja sa svojim trogodišnjim porastom prihoda za 13.052 posto na očigled premašuje svoj još uvijek impresivan rast od 4.555 posto zabilježen u 2015., u kojoj je dobila nagradu „Zvijezda u usponu“. Ove godine, Codewise je i jedan od dobitnika nagrade „Pet najvećih“. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije