Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pad cijena

Gap zbog slabe prodaje zatvara 75 trgovina, 53 u Japanu

Gap
Foto: Reuters
1/3
20.05.2016.
u 13:00

Kao nova težišta za svoj cjenovno najpovoljniji brend izdvojili su SAD, Meksiko i Kinu. Japan će ipak "ostati važno tržište" s više od 200 Gap i Banana Republic trgovina, priopćila je kompanija

 Američka maloprodajna grupa Gap objavila je u četvrtak da će u ovoj godini zatvoriti 75 trgovina zbog pada prodaje, uključujući 53 trgovine odjeće brenda Old Navy u Japanu.

"Old Navy strateški će preusmjeriti fokus na tržišta koja pružaju najpovoljnije uvjete za rast tog brenda", objavio je Gap, objašnjavajući zatvaranje trgovina u Japanu.

Kao nova težišta za svoj cjenovno najpovoljniji brend izdvojili su SAD, Meksiko i Kinu. Japan će ipak "ostati važno tržište" s više od 200 Gap i Banana Republic trgovina, priopćila je kompanija.

Cilj je zatvaranja smanjenje ukupnih troškova a zahvatit će i trgovine ​​Banana Republic, i to većinom na međunarodnim tržištima. Gap je poput konkurencije pogođen promjenom ukusa potrošača i sporijom potrošnjom diljem svijeta, te konkurencijom internetskih trgovina odjeće.

"Budući da se tempo promjena u cijeloj industriji odjeće povećava, pravi je trenutak da ubrzamo našu transformaciju kroz promjenu veličine naših proizvodnih i poslovnih sposobnosti unutar globalnog portfelja", rekao je izvršni direktor Art Peck.

Gapovi neto prihodi na globalnim tržištima pali su u prvom tromjesečju zaključno s krajem travnja za šest posto, na 3,44 milijarde dolara u odnosu na isto razdoblje lani. Prodaja je smanjena u svim regijama osim u Aziji gdje je blago porasla. U matičnom SAD-u, na koji otpada 77 posto ukupne prodaje, također je pala šest posto.

Neto dobit iznosila je 127 milijuna dolara, što znači da je gotovo prepolovljena u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje a u skladu s Gapovim procjenama objavljenim početkom mjeseca.

Iz kompanije su upozorili i da možda neće ostvariti zacrtanu godišnju dobit s obzirom na nepovoljna kretanja u industriji odjeće.

>> Stiže Gap - brend zbog čijih su traperica Hrvati išli čak u Pariz

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije