Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADRO PRODAO DIO UDJELA

Francuzi postali vlasnici 17% Vira

Viro
Foto: Maja Šantoši/PIXSELL
1/3
29.07.2016.
u 07:00

Cristal Union, jedna od vodećih europskih šećerana, s Virom surađuje 10 godina i ulaskom u njega omogućava mu i veći iskorak u izvozu

Francuski Cristal Financiere stekao je 17 posto vlasništva u šećerani Viro, priopćila je domaća tvrtka putem Zagrebačke burze. Francuska tvrtka dio je tamošnje grupe Cristal Union, jednog od vodećih europskih proizvođača šećera, alkohola i bioetanola. Udjel u Viru Francuzima je prodao Marinko Zadro, najveći privatni dioničar Vira.

– Izvrsno surađujemo s grupom Cristal Union već deset godina i međusobni interes za vlasničko povezivanje proizašao je iz prepoznavanja konkurentskih prednosti koje donosi ovo partnerstvo.

Ulazak jedne od najvećih europskih kompanija u šećernoj industriji u vlasničku strukturu omogućit će Viro grupi snažniji iskorak u segmentu izvoza, ali i razmjenu znanja i iskustava u proizvodnji šećera i šećerne repe – izjavio je Željko Zadro, predsjednik uprave Vira.

Tvornica je, inače, u prvom polugodištu imala prihod od 200,8 milijuna i gubitak od 2,23 milijuna kuna.

Grupa Cristal Union zauzima četvrto mjesto u proizvodnji šećera i treće u proizvodnji bioetanola u EU, primarno posluje u Francuskoj, a velik dio prodaje ostvaruje izvan Francuske i EU, stoji u priopćenju. 

>> Oživljavanje biznisa: U Međimurju pušten u rad projekt od 450 milijuna kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije