Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TJEDNI PREGLED

Fondovi rasli treći tjedan, njih čak 67!

Zagrebačka burza
Foto: Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/PIXSELL
07.04.2014.
u 17:23

Petnaest fondova je rastao preko jedan posto, a jedan je pao za više od jedan posto

Od ukupno 73 aktivna fonda, u proteklom tjednu poraslo ih je 67. U minusu je tjedan završilo samo šest fondova. Tjedne promjene svih fondova kretale su se u rasponu od +3,11 do -1,16 posto. Petnaest fondova je rastao preko jedan posto, a jedan je pao za više od jedan posto, piše portal hrportfolio.hr.

Od ukupno 33 dionička fonda 29 ih je porastao. Najviše je vrijednost uvećana fondu Ilirika JIE za 3,11 posto koji je postao i dobitnik tjedna a slijedi KD Nova Europa s tjednim rastom od 3,02 posto. Ukupno je 14 dioničkih fondova ostvarilo tjedni rast veći od jedan posto. U grupi dioničkih fondova pala su samo četiri fonda. Najveći pad zabilježio je fond NETA New Europe (-1,16%) koji je postao i gubitnik tjedna, a slijedi Platinum Global Opportunity s minusom od -0,34 posto.

Kod mješovitih fondova je od ukupno njih 12, u proteklom tjednu 11 fondova poraslo. Predvode ih Agram Trust s rastom od 1,55 posto i ZB global s rastom od 0,69 posto. Kod mješovitih fondova pao je jedino ICF Balanced (-0,25%). Od ukupno osam obvezničkih fondova njih sedam je poraslo. Najviše je porastao HI-conservative (+0,27%) a slijedi ZB bond s rastom od 0,24 posto. Među obvezničkim fondovima pad bilježe jedino NETA Emerging Bond koji je pao za 0,14 posto.

Više pročitajte ovdje.

>>Od 73 aktivna fonda, poraslo njih 63

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije