Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sajam u čepinu

'Farm show' će predstaviti dostignuća opreme za poljoprivredu

Darko Aračić,Agronom
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL/Ilustracija
1/4
22.08.2014.
u 12:21

Sajam organizira novoosnovana neprofitna Udruga prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH, koja okuplja 18 tvrtki iz te oblasti, a čelnici su ga predstavili na konferenciji za novinare u Požegi

Pod nazivom ''Farm show Osijek“ od 29. do 31. kolovoza na prostoru Zračne luke Čepin održat će se prvi sajam poljoprivredne mehanizacije i opreme koji će okupiti tridesetak izlagača iz cijele zemlje, a predstaviti će najsuvremenije proizvode svih svjetskih proizvođača. Sajam organizira novoosnovana neprofitna Udruga prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH, koja okuplja 18 tvrtki iz te oblasti, a čelnici su ga predstavili na konferenciji za novinare u Požegi.

- Pokazala se potreba da se organiziramo i da pripremimo ovakav sajam jer nismo zadovoljni dosadašnjim načinim izlaganja, imali smo mnogo sajmova, velike troškove i slabe efekte, ovaj sajam je namijenjen farmerima, poljoprivrednicima i poljoprivrednim tvrtkama, a okupit ćemo i najpoznatije stručnjake – kaže predsjednik udruge Darko Aračić, inače direktor i vlasnik tvrtke ''Agronom“ iz Požege.

Oni žele izravni kontakt sa ljudima koje zanimaju izloženi proizvodi, pripremaju pokusni rad strojeva u poljima nadomak sajamskog prostora, te prezentaciju najsuvremenije opreme.

- U našoj zemlji 2008.godine prodano je 1600 traktora, a posljednjih godina se proda između 250 i 300, želimo da se bolje koriste sredstva iz strukturnih fondova, te primjenom suvremene opreme unaprijedi poljoprivreda u nas – nastavlja Aračić i zaključuje da je pripremljen izložbeni prostor od 10 tisuća četvornih metara. Ističu da im nije cilj posjeta velikog broja ljudi, već posjeta onih koji su izravno zainteresirani za ovaj proizvodni program.

>>Hrana jeftinija, ali voće i povrće još drži cijenu

>>Za svaki hektar povrća – 500 eura poticaja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije