Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
polugodišnji skor

Ericsson NT bilježi pad prihoda i dobiti

gordana kovačević
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Autor
Marko Biočina
26.07.2014.
u 08:00

Tvrtka je povećala prihode na poslovima u Hrvatskoj i u sklopu Ericssona, no i zabilježila lošije rezultate poslovanja u izvozu

Zagrebački Ericsson Nikola Tesla u prvoj je polovici ove godine poslovao s dobiti od 49,3 milijuna kuna, što je 44 posto manje u odnosu na isto razdoblje lani. Istovremeno, kompanija je zabilježila i pad prodaje od 3 posto te ukupno uprihodila 656,2 milijuna kuna. Usprkos minusu zabilježenom na ta dva ključna poslovna pokazatelja, čelnica kompanije Gordana Kovačević u svom je komentaru polugodišnjih rezultata poslovanje Ericssona Nikole Tesle ocijenila solidnim iako se odvija u vrlo zahtjevnom okruženju. Detaljnija analiza poslovanja ENT-a otkriva da je kompanija zabilježila rast na hrvatskom tržištu te na poslovima izvršenim za naručitelje unutar Ericsson grupacije, no taj rast nije bio dovoljan da kompenzira pad na ostalim izvoznim tržištima.

Ericsson Nikola Tesla u Hrvatskoj je tako uprihodio 197,5 milijuna kuna, što je porast od zamjetnih 19 posto u odnosu na isti period lanjske godine. Pad neto dobiti u velikoj je mjeri posljedica pritiska na profitne marže zbog jače konkurencije na tržištima gdje tvrtka posluje, ali i investicija u razvoj novih proizvoda i usluga.

>>Obveznički indeksi dan su završili rastom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije