Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove trošarine

Đuro Lubura: S ovakvom Vladom nitko pametan neće doći u Hrvatsku

Lubura
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
16.04.2014.
u 11:10

Troškove koji će se pojaviti teleoperatori će prebaciti na leđa hrvatskih građana, smatra Lubura

 - Najava uvođenja trošarina na mobilnu telefoniju radi spašavanja državnog proračuna još je jedan primjer Vladine politike kojom se radi jednog odreska ubija krava, smatra Đuro Lubura, član Predsjedništva Nacionalnog foruma i kandidat Liste br. 12 na izborima za Europski parlament.

Već dvije godine vlast govori o imperativu stvaranja investicijske klime koja bi Hrvatsku učinila zanimljivom ulagačima, ali Lubura ne vidi kako bi uvođenje poreza kojemu je cilj izvući dodatnih 300 milijuna kuna godišnje od telekomunikacijskih operatora bila mjera koja doprinosi investicijskoj atraktivnosti Hrvatske.

 - Troškove koji će se pojaviti teleoperatori će prebaciti na leđa hrvatskih građana, a Vladin pristup danas ovako, sutra onako imat će dugoročno negativne posljedice na gospodarstvo u cjelini. Naime, stalne promjene pravila igre u poduzetničkoj utakmici čine Hrvatsku nesigurnom za investiranje. Kad se uvjeti poslovanja mijenjaju više puta godišnje, a Vlada pokazuje da ne drži do dogovora s ozbiljnim ulagačima koji su već u Hrvatskoj, stvara se dojam neozbiljnosti i nepredvidivosti, koji potencijalne investitore, koji bi eventualno došli u Hrvatsku, odbija. Takav pristup za rezultat može imati samo daljini izostanak investicija i pad gospodarskih aktivnosti. I ova je mjera, nažalost, dokaz dezorijentiranosti i nesposobnosti Milanovićeve vlade da izvede zemlju iz krize. Nažalost, bit će da je aktualni ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak bio u pravu kad je rekao da ne zna koja bi budala ulagala u Hrvatsku. S ovakvom Vladom, koja pravila poslovanja mijenja prema svojim trenutačnim potrebama, nijedna“, zaključuje Đuro Lubura.

>> Povećane trošarine pune proračun i dižu cijene

Komentara 3

DU
Deleted user
13:00 16.04.2014.

A što kaže Lubura na činjenicu da smo u telekomunikacijama na samom začelju u eu..Imamo najskuplji i najsporiji internet..Još se operateri koriste infrastrukturom koju su sami građani izgradili i platili sami..

HA
hajduk1966
14:34 16.04.2014.

E pa nije tocno da smo na zacelju ,tocno je da u odnosu na standard ljudi je skupo ali je isto tako tocno da u Hrvatskoj djeca vec u prvom osnovne idu s mobitelom u skolu.Trosarina ako je neophodna da s time da treba zastiti cijenu potrosacima tocnije neka gospoda iz telekomunikacija malo od svog kolaca da drzavi,ili im jos pojacati konkurenciju pa im nece pasti na pamet da poskupljuju

ĆA
ćaćaća
12:26 16.04.2014.

naravno !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije