Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Badel

Država se želi nagoditi s Antom Perkovićem i pozvati ulagače

badel
Foto: Anto Magzan/Pixsell
27.10.2014.
u 17:20

Ključno je hoće li bivši čelnik Badela, koja vodi spor protiv tvrtke, pristati na novčanu naknadu

Konačna zavrzlama oko sudbine Badela uskoro bi mogla biti riješena ako Anto Perković, dugogodišnji čelnik Badela, a danas osoba koja vodi spor protiv te tvrtke pristane na novčanu naknadu koju će mu, kako doznajemo, država ponuditi. Ako Perković pristane, kao i Marinko Sulić, koji također vodi spor protiv Badela, ali uz manji pritisak, tada bi se išlo u ponovljeni natječaj s pozivom za zainteresirane ulagače. Ovaj puta postupak bi trebao biti uspješan, s obzirom na to da bi upravo glavna prepreka bila maknuta, a to je neizvjesnost oko rezultata sudskih sporova. Dosadašnji ulagači koji su pokazivali interes, tražili su da država preuzme moguću obvezu u slučaju gubitka spora, što prije svega Državna agencija za upravljanje državnom imovinom nije prihvaćala. Sredinom godine pisma namjere za Badel predalo je pet ulagača, no na kraju konačnu je ponudu dao samo jedan ulagač – sin Marinka Sulića u partnerstvu s njemačkom tvrtkom, no koja je u konačnici odbijena.

Sastanak s prijedlozima vezanim za daljnje poteze u Badelu resorni ministri – Ivan Vrdoljak i Gordan Maras te čelnik DUUDI-ja Mladen Pejnović, održali su u petak. Maras je nazočio jer su od nedavno interes za Badel iskazala dva fonda za gospodarsku suradnju – Nexus i Prosperus, a brigu o FGS-ovima vodi njegovo ministarstvo. Bez obzira na znan interes, država će ipak ići na raspisivanje natječaja, a tako bi se, uz novi kapital, i trebala zaključiti predstečajna nagodba. Predstečajna nagodba za Badel obustavljena je prošle godine, zbog poreznog nadzora u toj tvrtki.

Sada je nadzor završio pa se i predstečajna može nastaviti. Uprava Badela trebala bi brzo pokušati riješiti nagodbu s Perkovićem i Sulićem, kako bi se i što prije išlo na raspisivanje natječaja i kako bi Badel dobio novog ulagača.

>> Badel se svjesno uništava, upetljan i Siniša Petrović

Komentara 1

NN
narodne_novine
09:43 28.10.2014.

Interesantno kako jedan Perkovic, kome je HANFA ponistila dionice sada je opet u igri...? I mi trazimo investitore u ovoj drzavi da dodu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije