Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U KRATKOM ROKU

Domaći iCat isporučio brod bostonskom GCCL-u

cat
30.07.2016.
u 17:04

Domaća start up tvrtka usmjerena je na gradnju laganih plovila na električni pogon

Svjetska cruising kompanija GCCL - Grand Circle Cruise Line sa sjedištem u Bostonu i predstavništvom u Dubrovniku ove je godine u ožujku s hrvatskom tvrtkom iCat potpisala ugovor za izgradnju tender broda tCat-750, a u roku svega tri mjeseca iCat je sa suradnicima izgradio i isporučio brod.

U tvrtki kažu da je najveći izazov bio kratki rok, jer je u tri mjeseca trebalo izraditi projekt broda, dobiti odobrenje registra, naručiti materijal i opremu, izgraditi brod te ga isporučiti kupcu. Brod je dug 7,5 metara, može prevesti 25 putnika i postiže brzinu veću od 30 čvorova. Ima ugrađen waterjet snage 340 HP koji pokreče jednako snažan motor. Ukrcaj putnika je po boku broda te preko pramčane rampe, što je izrazito praktično kod pristajanja na pješčane plaže, što tCat -750 u svakodnevnoj plovidbi redovno koristi s obzirom na činjenicu da MV Clio plovi najegzotičnijim morima svijeta.

Putnički prostor je natkriven iznimno velikom tendom na koju se u slučaju loših vremenskih uvjeta pričvršćuju bočni prozori koji tako u cijelosti štite putnički prostor. Takav mali brzi brod osim što služi cruiserima kao tender brod, ima veliku mogućnost primjene za prijevoz turista do okolnih plaža, gdje zbog svoje izvedbe lako pristaje na pješčane plaže ili se veže uz povišenu obalu. Prijevoz razne opreme i stvari, istraživanja,prikupljanja i slično, samo su neke od mogućnosti primjene koju tCat-750 može pružiti. iCat je inače krenula kao start up tvrtka, koja je upravo usmjerena na gradnju laganih plovila na električni pogon. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar maxist
maxist
21:23 01.08.2016.

konstruiran za marinkovu baru ? kupanje sigurno..hočeš-nečeš....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije