Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osiguran kredit

Dogus u marine ulaže 30 mil. eura

'19.05.2013., Zagreb - Ferit Sahenk, predsjednik i vlasnika turske Dogus grupe. Photo: Grgur Zucko/PIXSELL'
Foto: 'Grgur Zucko/PIXSELL'
20.08.2014.
u 08:00

Turska Dogus grupa osigurala je sindicirani kredit vrijedan 30 milijuna eura za ulaganja u svoje dvije marine – Borik i Dalmacija – u Hrvatskoj...

Turska Dogus grupa osigurala je sindicirani kredit vrijedan 30 milijuna eura za ulaganja u svoje dvije marine – Borik i Dalmacija – u Hrvatskoj. Glavni je aranžer kredita Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD), dok su Privredna banka Zagreb i Erste banka u kreditu sudjelovale iznosom od deset milijuna eura svaka. Kako su izvijestile banke, sredstva sindiciranog kredita trebala bi se koristiti za obnovu i proširenje postojeće infrastrukture te unapređenje i razvoj usluga u marinama s ciljem daljnjeg jačanja nautičkog turizma u Hrvatskoj.

Marina Dalmacija i Marina Borik od 2012. godine u vlasništvu su Dogus Holdinga – jednog od najvećih poslovnih konglomerata u Turskoj. Turska kompanija najavila je vrlo ambiciozne poslovne planove razvoja svojeg nautičkog biznisa u Hrvatskoj. Najveći dio planiranih investicija trebao bi biti realiziran u sukošanskoj Marini Dalmacija, inače najvećoj marini na Jadranu s ukupno 1141 vezom.

>>Dogus grupa u pet godina u Hrvatsku uložila 200 milijuna eura

Komentara 1

DU
Deleted user
14:58 20.08.2014.

Ma super....INU nam kontrolira Viktor Orban.....mađarski a nautiku i ACI uskoro Erdogan turski nacionalist....ima li jos sto prodati kojem EU "demokrati" ova ultraliberalna "hrvatska" vlast.... mislim kako nas pripremaju da se prodamo i Putinu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije