Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Usuglašena Promemorija

Dogovoren moratorij na naplatu Agrokorovih mjenica do 31. svibnja

Agrokor
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
14.04.2017.
u 20:05

Promemorija, kažu u Agrokoru, ima za cilj osigurati dodatno vrijeme unutar kojeg nema prisilne naplate nad dobavljačima

Današnji sastanak radne grupe predstavnika dijela dobavljača i financijskih institucija i Agrokora, na kojem je cilj bio definirati načela za uređivanje odnosa u vezi mjenica izdanih od strane društava koncerna Agrokor, rezultirao je Promemorijom otvorenog tipa kojom se utvrđuju mogući modeli rješavanja situacije s mjenicama, a koju potpisom pristupnice mogu prihvatiti svi dobavljači i vjerovnici koji imaju mjenice Agrokor koncerna, priopćili su večeras iz Agrokora.

Promemorija je danas po završetku sastanka poslana koordinaciji financijskih institucija i koordinaciji dobavljača, koji su pozvani pristupiti joj čim prije. Agrokor poziva sve zainteresirane strane da Promemoriji pristupe do kraja idućeg tjedna.

Pristupanjem promemoriji vjerovnici i dobavljači mogu osigurati da se uz određene uvjete nad dobavljačima ne provode prisilne naplate. Naime, prema Promemoriji vjerovnici odnosno financijske institucije koje joj pristupe neće poduzimati radnje prisilne naplate do 31. svibnja 2017. godine, odnosno do duljeg datuma, uz uvjet sklapanja bilateralnog pravnog posla između vjerovnika i dobavljača. Bilateralni pravni poslovi predviđeni promemorijom su primjerice odgođeno plaćanje potraživanja do obustave postupka izvanredne uprave, u slučaju odobrenja tijela nadležnog za rad vjerovnika, zatim kredit odobren od strane kreditnih institucija ili drugi načini prihvatljivi vjerovniku i dobavljaču.

Promemorija, kažu u Agrokoru, ima za cilj osigurati dodatno vrijeme unutar kojeg nema prisilne naplate nad dobavljačima i u kojem dobavljači i vjerovnici mogu procijeniti sve opcije koje im stoje na raspolaganju, sukladno svojim interesima, potrebama i mogućnostima. Promemorija predviđa i osnivanje radne grupe sastavljene od predstavnika vjerovnika, dobavljača i Agrokora, koja bi se bavila svim provedbenim i tehničkim pitanjima i koordinirala daljnju suradnju dobavljača, vjerovnika i Agrokora po pitanju mjenica.

>> Tvrtke koncerna sudužnici za kredit Agrokoru od 80 milijuna eura

>> Vijeće vjerovnika donijelo je odluku o isplati ukupno 378 milijuna kuna

Ključne riječi

Komentara 6

PR
prarvat
21:23 14.04.2017.

Sutra u Konzum po brancine!

PR
prarvat
21:22 14.04.2017.

sretno! puno je ljudi ugroženo

EL
elkomadante
21:28 14.04.2017.

hoce li se suditi onima koji su to omogucili ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije