Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neizvjesna koncesija

DICPI Dubrovčanima: Ne možete raskinuti ugovor za Gruž

02.06.2016., Luka Gruz, Dubrovnik - Promet u luci Gruz. Od velikih kruzera preko jahti do malih izletnickih brodova.  Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
27.07.2016.
u 14:00

Nesuđeni koncesionari tvrde i da dogovoreni oblik odnosa ne traži državne garancije i da su u projekt već uložili oko deset milijuna eura

Iz tvrtke Dubrovnik International Cruise Port Investment (DICPI), s kojom je Lučka uprava Dubrovnik raskinula predugovor za koncesiju putnički terminal Gruž, jučer su poslali priopćenje u kojem navode da ne postoji pravna osnova za raskid tog predugovora. U DICPI-ju navode da je predugovor potpisan 15. veljače prema naputku i s odobrenjem Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture i ističu da je on valjan i obvezujući jer su svi uvjeti usuglašeni i dogovoreni prije isteka službenog roka.

– DICPI je prihvatio odluku Lučke uprave Dubrovnik o neproduljivanju roka te se složio sa svim uvjetima prije isteka službenog roka. Za projekt nećemo tražiti nikakve garancije ni sredstva od državne ili lokalne vlasti, već će projekt biti financiran isključivo sredstvima iz međunarodnih financijskih institucija – EBRD-a i IFC-a te iz vlastitog kapitala – navode u toj tvrtki.

Dodaju da dogovoreni oblik koncesije ne zahtijeva državne garancije i da su dosad u projekt uložili oko 10 milijuna eura.

– Teško nam je uopće povjerovati da bi se država izložila tako velikom reputacijskom riziku u međunarodnoj investicijskoj zajednici u slučaju raskida ugovora – navode u DICPI-ju. 

>> Koncesionar tvrdi da ne postoji pravna osnova za raskid ugovora za terminal u Gružu

Ključne riječi

Komentara 1

GV
golub Vaso
14:56 27.07.2016.

ugovor je terminiran, uzalud ste pokupili gradonačelnika i garavog

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije