Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izlaze iz Bilfingera

ĐĐ Montaža ponovno u stopostotnom hrvatskom vlasništvu

Đuro Đaković Montaža
Ivica Galović/PIXSELL
05.12.2016.
u 13:57

Kao rezultat strateškog fokusa na inženjering i usluge održavanja za procesnu industriju, Bilfinger je odlučio smanjiti svoj investicijski portfolio na ekonomski zahtjevnom tržištu usluga za termoelektrane.

Proteklog je tjedna službeno započeo proces izlaska Đuro Đaković Montaže iz njemačkog koncerna Bilfinger SE, čime ova slavonskobrodska tvrtka na svoj 90. rođendan ponovno prelazi u stopostno hrvatsko vlasništvo.

Kao rezultat strateškog fokusa na inženjering i usluge održavanja za procesnu industriju, Bilfinger je odlučio smanjiti svoj investicijski portfolio na ekonomski zahtjevnom tržištu usluga za termoelektrane.

Prodaja ove hrvatske tvrtke provodi se kao management-buy-out pod vodstvom dugogodišnjeg direktora Drage Čugure. Ugovorne strane su dogovorile da će uvjeti prodaje ostati tajni. Izlaskom iz Bilfingera, tvrtka službeno vraća svoj stari naziv Đuro Đaković Montaža d.o.o., a u tijeku je i prilagodba vizualnog identiteta.

ĐĐ Montaža od 2009. godine bila je dio njemačkog koncerna za inženjering i usluge Bilfinger SE. Ova montažerska tvrtka već punih 90 godina širom Europe plasira svoje usluge na području montaže energetskih, petrokemijskih i industrijskih postrojenja te čeličnih konstrukcija, s fokusom na investicijske i remontne radove, proizvodnju, planiranje i montažu po sustavu "ključ u ruke". U ovoj godini očekuju prihode u visini 40 milijuna eura, a trenutno zapošljavaju oko 830 radnika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije