Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I pokraj niskog udjela obrane

Đaković prvi put nakon četiri godine poslovao s dobitkom

Đuro Đaković
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/3
29.07.2016.
u 12:36

U odnosu na isto razdoblje lani ostvareni su prihodi veći za 94,3 milijuna kuna, odnosno 53 posto

Đuro Đaković u razdoblju od siječnja do lipnja ove godine ostvario je prihod od 272,1 milijun kuna, a rashode u visini 283 milijuna kuna. Ostvaren je neto gubitak od 10,9 milijuna kuna, dok je EBITDA (dobit prije amortizacije, financijskih prihoda i rashoda te poreza) pozitivna 7,9 milijuna kuna, odnosno 2,9 posto.

U odnosu na isto razdoblje lani ostvareni su prihodi veći za 94,3 milijuna kuna, odnosno 53 posto, dok je EBITDA bolja za 26,1 milijun kuna. U izvješću o poslovanju slavonskobrodske tvrtke navodi se kako je to prvi put nakon 2012. da je ostvaren pozitivan neto rezultat.

– Uspjeli smo ostvariti većinu ciljeva poslovanja postavljenih za prvo polugodište ove godine, pa su tako ostvareni prihodi manji od planskih za samo 6 milijuna kuna, a neto gubitak je na razini planiranoga – stoji u izvješću. Struktura gubitka određena je nedovoljnom popunjenošću kapaciteta u tvrtki Specijalna vozila, čiji je neto gubitak 13,9 milijuna kuna, što je planom i bilo predviđeno.

Ostala društva uspjela su zaustaviti generatore gubitaka i ostvariti pozitivnu EBITDU. Vrijednost potpisanih ugovora Grupe 30. lipnja iznosila je 656 milijuna kuna. – Činjenica da smo ostvarili neto dobit u drugom kvartalu, i to uz izrazito nizak udjel Obrane kao najprofitabilnijeg segmenta poslovanja, pokazuje da do kraja godine možemo očekivati nastavak pozitivnih trendova proizašlih iz restrukturiranja – ističe Tomislav Mazal, predsjednik Uprave Holdinga Đure Đakovića.

>> Oživljavanje biznisa: U Međimurju pušten u rad projekt od 450 milijuna kuna

Komentara 5

JS
John_Smith
15:05 29.07.2016.

Ovakvih vijesti nam treba više. Što i kako rade naše kompanije, ideje i prijedlozi za poduzetništvo i td. treba informirati i educirati čitateljstvo, koliko god se na prvu to činilo nekad dosadno, a ne zaglupljivati trivijalnostima.

OK
okus
22:39 29.07.2016.

A sad - brzo na prodajuuu...

Avatar Josko70
Josko70
07:55 30.07.2016.

Jel zna neko računati? Gubitak od 10.9 Miliona kuna a ipak zarada. Operativno još uvijek gubitnici. Zarada nastala prodajom nekrednina, povrat poreza ili zaliha?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije