Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dnevni pregled ZSE

Crobexi crveni, tri milijunaša

Zagrebačka burza
Davor Višnjić/PIXSELL
23.11.2015.
u 17:32

Ukupni redovni promet na ZSE - Zagrebačkoj burzi porastao je u odnosu na petak za 3,5 milijuna kuna, odnosno za 90 posto, te je iznosio 7,5 milijuna kuna.

Ključni indeksi Zagrebačke burze trgovanje su završili padom, javlja hrportfolio.hr.

CROBEX je umanjen za 0,42 posto na 1.686,61 bod, a CROBEX10 je pao za 0,39 posto na 995,30 bodova. Sektorski indeksi završili su u rasponu od -0,11 posto koliko je zabilježio CROBEXindustrija do -3,40 posto koliko je pao CROBEXkonstrukt. Obveznički indeksi dan su također završili padom; CROBIS je umanjen za 0,07 posto, a CROBIStr za 0,06 posto.

Ukupni redovni promet na ZSE - Zagrebačkoj burzi porastao je u odnosu na petak za 3,5 milijuna kuna, odnosno za 90 posto, te je iznosio 7,5 milijuna kuna. Tri izdanja ostvarila su milijunski promet, a promjene cijena najlikvidnijih kretale su se u rasponu od +6,90 do -1,49 posto. Današnji redovni dionički promet također je porastao u odnosu na petak, za 2,3 milijuna kuna, te je iznosio šest milijuna kuna.

Najlikvidnije izdanje su povlaštene dionice Adris Grupe. Trgovane su u iznosu od gotovo 1,3 milijuna kuna te bilježe pad cijene za 0,04 posto na 370,00 kuna. Valamar Riviera je dan zaključila sa 1,1 milijun kuna sakupljenog prometa te padom cijene za 0,21 posto na 23,55 kuna. Treći najlikvidniji HT također je sakupio promet od milijun kuna, a cijena mu je pala za 0,26 posto na 143,05 kuna. Hrvatski telekom je danas predstavio nove tarife za poslovne korisnike koje uz ostalo karakteriziraju veća konvergencija mobilne i fiksne mreže te sigurnost pristupa internetu s obzirom na rastuće globalne trendove cyber terorizma i računalnih zlouporaba.

Samo dva od deset najlikvidnijih izdanja dan su završila porastom cijene. Dobitnik dana je deveti najlikvidniji Đuro Đaković s porastom cijene za čak 6,90 posto na 22,30 kuna, a dan je zaključio prometom od 114 tisuća kuna. Četvrto najlikvidnije izdanje, Auto Hrvatska (+0,52%), bilježi zadnju cijenu na 452,00 kune, a trgovano je u iznosu od pola milijuna kuna.

Osam izdanja je dan završilo padom cijene. Gubitnik dana je sedma najlikvidnija Maistra s padom cijene za 1,49 posto na 226,25 kuna, a sakupila je promet od 186 tisuća kuna. 

Cijeli članak možete čitati ovdje

>> Crobexi različitih predznaka, najlikvidniji HT

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije