Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priprema za širenje

CO-u dobit 55% veća, angažirali poljske stručnjake iz Generalija

Croatia osiguranje
Tomislav Miletić/Pixsell
30.07.2016.
u 07:30

Croatiji za jačanje u regiji trebaju nova znanja i ljudi pa su zato dovedeni i Robert Sokolowski i Mariusz Kozlowski

Grupa Croatia osiguranja ostvarila je u prvih šest mjeseci neto dobit od 62 mil. kn, 55% veću nego u istom razdoblju lani. Tržišni su udio povećali 0,4%, na 32,9%; u neživotnom osiguranju na 38,7%, u životnom na 20,6%.

Bruto premija rasla je 1%, na 1,8 mlrd. kn. U matičnom Adrisu ističu da je tvrtka uspješno provela prvu fazu restrukturiranja te im slijedi razdoblje rasta kako bi postali regionalni lider, za što im trebaju nova znanja i ljudi. Osim što se govori o zamjeni Sanela Volarića, koji je CO informatički uveo u 21. stoljeće, s čelne pozicije, angažirali su i poljske stručnjake; bivšeg čelnika poljskog Generalija Roberta Sokolowskog i njegova zamjenika Mariusza Kozlowskog te konzultantske kuće McKinsey i Deloitte.

U CO-u odlučno opovrgavaju insinuacije da Poljaci imaju veze s PZU-om, konkurentom u privatizaciji, što im se može vidjeti i iz životopisa. No, u strategiji regionalnog širenja iznenađuje propuštena prilika za preuzimanje Sarajevo osiguranja, za koje je ponudu predao Agram.  

>>Adris grupa: Neto dobit 151 milijun kuna

>>Na vijest o izlasku države iz tvrtki porasle dionice

Komentara 3

FG
forest_gump
08:59 30.07.2016.

Čim je privatizirano, dobit raste....a kukali su kako će propasti...nema kod privatnika "lezi lebe da te jedem"

BR
brancro
23:37 30.07.2016.

Nema kod privatnika ni regresa zbog "lošeg" poslovnog rezultata!?

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
20:02 02.08.2016.

Hdz bi to poklonio za jednu kunu nekom svom nesposobnom velikom bisnismenu i sve bi propalo za 2 godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije