Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirna Rovinj

Orešković: Na zadnjem ročištu dogodio se niz nepravilnosti

Mirna,Šime Orešković
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/6
20.02.2014.
u 16:35

Šimo Orešković, predsjednik Sindikata PPDIV-a u slučaju Mirne d.d. potvrdio je da se na zadnjem ročištu dogodilo niz paradoksa

Čim predstečajna nagodba traje 210 dana i dogodi se ovakva situacija netko mora biti odgovoran. Ministarstvo financija je donijelo zakon, prati ga, imenuje Nagodbeno vijeće, ima Savjetodavno vijeće za predstečajne nagodbe, apsolutno snose veliki dio odgovornosti što je došlo do ovoga – kazao je danas u Rovinju Šimo Orešković, predsjednik Sindikata PPDIV-a u slučaju Mirne d.d.

Potvrdio je da se na zadnjem ročištu dogodilo niz paradoksa.

- Održalo se zadnji dan predstečajne nagodbe, nije bilo alternative da se nastavi idućeg dana. Interesantno je da je mjesec dana prije održano ročište na koje nitko nije došao. Kada je plan napravljen, mislili smo da će biti izglasan i da će time sve biti gotovo,  pogotovo što smo nekoliko dana prije bili s predstavnicima. Savjetodavnog vijeća Ministarstva financija, koji su rekli da ne bi trebalo biti problema. Dogodilo se da je dan prije samoga ročišta došlo do dopune plana predstečajne nagodbe s kojim se Ministarstvo financija nije složilo, na samo ročište došli su predstavnici. Hrvatske poštanske banke koji su predložili dokapitalizaciju HPB-e, jer je ona dopunom eliminirana. Uprava to nije prihvatila, zbog čega Ministarstvo financija nije glasovalo za takvu predstečajnu nagodbu –  objasnio  je Orešković. Komentirao je i pojavljivanje Podravke posljednjeg dana.

- Imali su sedam mjeseci da se zaista kvalitetno dogovore, da pred strateškog partnera stave sve izazove za Mirnu, kojoj ne treba strateški partner samo radi partnerstva, nego radi ulaganja, nastavka proizvodnje. U Mirnu treba puno uložiti da bi radnici mogli nastaviti raditi, bez ulaganja toga nema - zaključio je je Orešković i najavio daljnje planove.

- Pratit ćemo u kojem će pravcu ići predstečajna nagodba ili stečaj. Ako se nastavi predstečajna nagodba, tada moramo od Ministarstva financija tražiti da se uozbilji i predstečajnu nagodbu dovede do kraja tako da ona prođe i da strateški partner bude svima prihvatljiv. Ako bude stečaj, ova se situacija može riješiti kroz stečajni plan, s strateškim partnerom. Svu odgovornost ima Ministarstvo financija kao jedini najveći razlučni vjerovnik – kazao je Orešković napominjući da u Mirni već dugo postoji problem vlasničke strukture te da su već nekoliko puta bili u stečaju. Da bi se nastala situacija kvalitetno riješila, bez repova i interesa koji  se spominju, najbolje je da se dogodi stečaj, zaključuje.

Govoreći o skrivenim interesima oko Mirne, Orešković je napomenuo da je danas od rovinjskog gradonačelnika Sponze dobio jasan odgovor koji eliminira sve špekulacije oko atraktivne lokacije Mirne.  - Bude li došlo do toga, mijenja se Urbanistički plan, prema kojem će na toj lokaciji biti gradski park, a ne nekakva atraktivna vrijedna lokacija – prenio je gradonačelnikove riječi.    

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije