Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uz dužnosnike

C. Airlines proslavila 25. rođendan, dosad prevezla 29 milijuna putnika

25. rođendan Croatia Airlinesa
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/16
15.09.2014.
u 23:04

- Budite pametniji i brži od ostalih - poručio je zaposlenicima Croatia Airlinesa predsjednik Vlade

Domaći avioprijevoznik Croatia Airlines proslavio je večeras u zagrebačkoj Gradskoj kavani 25. rođendan. Dosad je CA prevezao 29 milijuna putnika na 470.000 letova, a trenutno u svojoj floti ima 12 zrakoplova koji lete u 32 europska odredišta.

Predsjednik uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko pohvalio se uspješnim procesom restrukturiranja i lanjskim poslovanjem u plusu, te je podsjetio na izuzetnu važnost CA za hrvatsko gospodarstvo a posebno za turizam.

- Svaki treći turist koji u Hrvatsku dođe zrakoplovom prevezla je naša kompanija - rekao je Kučko. Sve zaposlenike i upravu Croatia Airlinesa pohvalio je ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić rekavši kako je to prva državna tvrtka iz njegova resora koja uspješno provodi plan restrukturiranja koji je odobrila Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja.

- Mi ćemo nastaviti potragu za strateškim partnerom koji domaćem avioprijevozniku i hrvatskim zračnim lukama može donijeti još više putnika - naglasio je ministar Hajdaš Dončić.

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Premijer Zoran Milanović napomenuo je kako će država uvijek imati vrlo važnu ulogu u Croatia Airlinesu, bez obzira tko bude bio strateški partner, te kako očekuje da lanjsko poslovanje s dobiti postane standard.

- Budite pametniji i brži od ostalih - poručio je zaposlenicima Croatia Airlinesa predsjednik Vlade. Gostima u Gradskoj kavani premijer Zoran Milanović ispričao je i jednu zgodu. Prisjetio se svog prvog leta sa Croatia Airlinesom 1993. godine iz Zagreba u Amsterdam. Letio je, kaže, sa stotinjak nizozemskih vojnika iz misije UNPROFOR od kojih su većina bili strastveni pušači.

Na 25. rođendanu Croatia Airlinesa bili su i potpredsjednik Vlade Branko Grčić, ministar rada Mirando Mrsić, brojni zaposlenici CA, te poznati ljudi iz poslovnog svijeta poput predsjednika uprave Ine Zoltana Aldotta.

>> Croatia Airlines uveo liniju između Mostara i Beiruta

>> Croatia Airlines uvodi izravnu zračnu liniju Zagreb – Beograd

Komentara 1

BS
bstrabi2
09:36 16.09.2014.

Naj draži putnici.Croatije Arlens.Su bili Milanović,Josipović i Pusićka.Oni su sigurno dobili nagradu,a ovi kraj Premijera.Grčić,Hajdaš,Mrsić,a još fale dvojca.Vrdoljak i Jakovina.Koji su upropastili .Privredu i ostale grane koje spašavaju državu.Ako ne rade svoj posao.Onda i plaću neka ne primaju.Jer je takoo i u firmama.Šta su oni bolji od nekog radnika???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije