Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitski škver

Brodosplit napravio 44 komforna stambena kontejnera koji putuju za Somaliju

kontejneri
Foto: Brodosplit
1/3
17.06.2015.
u 10:47

Splitski škver proizveo čeličnu konstrukciju, izolaciju i kompletno opremio prostor za stanovanje

U Brodosplitu je u tijeku ukrcaj i isporuka 44 prijenosnih stambenih kontejnera ugovorenih za tvrtku NapCap Limited iz grupacije R.W. Chelsea Holdings Ltd sa sjedištem na Cipru.

Riječ je o smještajnim jedinicama namijenjenim stanovanju u negostoljubivim uvjetima, ekstremnih temperaturnih razlika, jakih vjetrova, visokih temperatura i vlažnosti zraka. Prenosivi su, potpuno klimatizirani i izolirani od vanjskih utjecaja poput vjetra, prašine i vlage. Dizajnirani su za brze montaže i demontaže i transport po cijelom svijetu. Pojedinačne dimenzije su dužina 12 metara, širina 2,1 metar te visina 2,5 metra. Kontejneri su dvosobni i sastoje se od uredskog prostora predsoblja, sanitarnog čvora i spavaonice. Opremljeni su sanitarnim modulom s tuš kabinom, bojlerom, umivaonikom i školjkom. Stambeni prostor ima dva PVC prozora, klimatizacijsku jedinicu, LED TV uređaj, mikrovalnu pećnicu, ugradbeni hladnjak, garderobni ormar, radni stol, dvosjednu fotelju, dupli krevet te pripremu za telefon i internetski priključak. Također su opremljeni kompletnom električnom instalacijom i vlastitom pločom s osiguračem.

- Riječ je o projektu kakav do sada nije građen u Brodosplitu, gdje su u skladu s nacrtima brodograditelji proizveli čeličnu konstrukciju i termalnu vatrootpornu izolaciju te ugradili kompletnu opremu potrebnu za boravak u zatvorenom prostoru – ističu iz Odjela za odnose s javnošću Brodosplita. Kontejneri će biti postavljeni u gradu Mogadishu u Somaliji, a namijenjeni su za rad osoba angažiranih na terenskim akcijama.

>> Brodosplit gradi jedrenjak za vlastitu flotu

>> Delegacija iz kineske provincije Guandong posjetila Brodopslit

Foto: Alcatel

Komentara 2

Avatar Zagor 74
Zagor 74
21:33 17.06.2015.

Ako zanemarimo jezični savjet, ja kažem bravo za Brodosplit i g. Debeljaka.

DU
Deleted user
11:34 17.06.2015.

Kaže slavonska pjesma: Oj jadi, jadi, ne valja što radi. To se tiče nekoga od tamošnjih tzv. lola i bekrija, a u ovom slučaju moglo bi se primijeniti na naslov ovog članka. Naime, otkad su konrtejneri postali ljudi pa "putuju za Somolaiju"?!. To je užasna nakarada od hrvatgskog jezika. Kontejneri se valjda otpremaju ili prevoze u Somaliju (a ne nekamo iza nje, što u konkretnom slučaju znači prijedlog "za"). Štono bi se reklo u "regionu" - Todore, Todore, što dalje to gore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije