Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kredit s kraja 1980-ih

Brodosplit mora vratiti nabujali dug stare Jugobanke

Brodosplit
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/3
20.04.2017.
u 15:20

Zagrebačka banka kao likvidator Jugobanke traži naplatu od škvera, kojem zbog toga prijeti i ovrha. Neplaćeni dug od starog kredita je s osam milijuna skočio na čak 76 milijuna kn

Petogodišnji proces restrukturiranja Brodosplita, koji se provodi pod palicom privatnog vlasnika Tomislava Debeljaka i nadzorom Europske komisije, polako se približava kraju, no kosturi iz ormara ne prestaju iskakati.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta zatražilo je od ministra državne imovine i predsjednika upravnog vijeća CERP-a Gorana Marića da u državnom portfelju pronađe dionice kojima bi se osiguralo namirenje potraživanja Jugobanke zbog nezatvorenog starog duga po kreditu kojeg je od te banke od kraja 1980-ih imao Brodosplit.

Radi se o dugu od čak 76 milijuna kuna, koji je sa zateznim kamatama dosegnuo stari dug od osam milijuna kuna. Budući da nakon privatizacije država u Brodosplitu ima samo jednu dionicu, rješenje se traži kroz namirenje raspoloživim vlasničkim udjelima iz CERP-ova portfelja. 

>>U Brodosplitu porinut mini kruzer vrijedan više od milijun eura

>>Hrvatski patrolni brod i jurilica M-46 traže kupce

Ključne riječi

Komentara 1

OB
ObrenM
23:21 20.04.2017.

Dug star 37 godina nije zastario.Dali je i to uradak Miljenic&Hanzekovic?Bilo bi smjesno da nije tragicno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije