Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sotheby’s ušao u Hrvatsku

Britanski agenti prodaju luksuzne jadranske vile, kvadrat i 11.000 eura

sothebysrealty.hr
Foto: sothebysrealty.hr
1/4
28.03.2017.
u 20:22

Prvi hrvatski ured Sotheby’s otvorio u Splitu, planiraju i nove u Dubrovniku, Istri i Opatiji, kaže direktor hrvatske franšize

Globalni lider na tržištu luksuznih nekretnina Sotheby’s International Realty Affiliates LLC od jučer posluje na hrvatskom tržištu, temeljem 25-godišnjeg ugovora o franšizi s hrvatskom tvrtkom Porta Stella-Luxury Real Estate. Prvi Croatia Sotheby’s International Realty ured otvoren je u Splitu, a preko ove prestižne agencije trenutačno se prodaje dvadesetak nekretnina u Hrvatskoj.

Philip White, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Sotheby’s International Realty Affiliates LLC, objasnio je kako je ovo pravi ulazak Sotheby’sa u našu zemlju.

– Predivna hrvatska obala s otocima nudi život uz more u većim priobalnim gradovima, što se potpuno uklapa u našu viziju razvoja brenda – kaže White.

Globalni brend

Vlasnici hrvatskog Sotheby’sa su direktor Marko Pažanin te partneri Pavel Kulajta i Ilona Mančikova, ujedno osnivači Sotheby’s International Realty za područje Češke. Osim splitskog ureda, u iduće dvije godine planiraju širenje na Dubrovnik, Istru i Opatija, potvrdio je za Poslovni dnevnik Marko Pažanin.

– Otvorenje ureda potvrđuje atraktivnost Hrvatske, koja je sve traženija turistička destinacija, a s porastom interesa za destinacijom raste i potražnja za luksuznim nekretninama. Sotheby’s International Realty globalni je brend za kupoprodaju nekretnina s 850 ureda u 65 zemalja, svi uredi po potrebi međusobno surađuju, a to prodavateljima znači da će prije doći do željenog kupca. Baza naših klijenata, klijenata Sotheby’s nekretnina, ali i aukcijske kuće iz svih krajeva svijeta vjerojatno je najveća baza potencijalnih kupaca ovog profila u svijetu – ističe Pažanin.

Doživljaj, a ne cijena

Ured otvaraju s dvadesetak nekretnina, čija se cijena za četvorni metar penje i iznad 10 tisuća eura, a za dva mjeseca očekuju još desetak nekretnina u ponudi.

Inače, među objektima koje prodaju je i “Vila Adria” Pavla Zubaka u Žrnovnici, no Zubak nije bio dostupan da nam otkrije detalje s obzirom na to da se na portalu ističe kako je cijena na upit. Pažanin kaže da ona nije presudna.

– Pod luksuznim se podrazumijeva doživljaj, a ne cjenovni razred, imanje na nekoliko hektara i komotan jednosobni stan u dubrovačkoj ili splitskoj povijesnoj jezgri dva su različita koncepta luksuza. Iako u hrvatskim okvirima možemo reći da naše nekretnine pripadaju visokom razredu, u drugim državama ta je razlika bitno manja – kaže Pažanin.

Naglasak daju na objekte za odmor i stanovanje, ali najavljuju i investicijske projekte iz sektora nekretnina i turizma.

> > Meštrovićev Mali Slavan prodan u Sotheby'su za 85.250 funti

> > Sotheby's na sudu zbog krive atribucije Caravaggia

Komentara 1

Avatar Point_of_view
Point_of_view
20:38 30.03.2017.

Kako ne, svi su ludi za Hrvatskom, najskoli kad dođe studeni ili veljača. Pa tako su u Dubrovniku skoro vile kupili: John Malkovich, Oprah Winfrey, Michael Douglas...Ivanišević je svoju vilu u Splitu prodavao nekoliko godina i na kraju je kupio Hrvat, koji živi i radi u Rusiji, ali 30% jeftinije nego je Goran mislio/ prodavao. That' the reality!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije