Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preuzima i dugove

Bosanski milijarder Žilić za Hypo banku nudi 2,7 mlrd. eura

Ivan Žilić
16.04.2014.
u 11:50

Moramo Hypo potpuno odvojiti od BayernLB, i onda ju postaviti na zdrave temelje - rekao je Žilić.

- Za banku nudim 2,7 milijarde eura, ali sam fleksibilan sve dok se ne pojave neki novi dugovi - kazao je za Österreich.at milijarder Ivan Žilić iz Luksemburga, inače porijeklom iz BiH.

Biznismen težak 24 milijarde eura svoje je namjere o preuzimanju austrijske banke obznanio još prije 10-ak dana ustvrdivši kako se želi domoći Hypa da bi sačuvao radna mjesta u BiH i ujedno traživši da mu Austrija isplati 3 milijarde eura osiguranja.

Već je bio pozvan na razgovor u ministarstvo financija, no odgovorio je kako najprije moraju razgovarati kod njega u Luksemburgu.

- Smatram da je Hypo zdrava banka. To je moj osjećaj. Moramo Hypo potpuno odvojiti od BayernLB, i onda ju postaviti na zdrave temelje - rekao je Žilić te dodao:

- Želim kupiti cijelu banku. Zbog čega bi austrijski narod plaćao za lošu banku? Ja bih preuzeo sve i otpisao sve gubitke.

Na pitanje može li garantirati da banku neće odući u bakrot odgovorio je - imate moju riječ.

>>Bosanski milijarder ponudio Austriji da otkupi Hypo

>>'I biznismeni i političari iz BiH, Hrvatske i Slovenije su katastrofa'

Komentara 8

CO
coolman
12:35 16.04.2014.

Ne mogu vjerovati da ovoga šarlatana mediji shvaćaju ozbiljno!

PK
puši kurac
12:52 16.04.2014.

evo ja nudim 3 milijarde eura, al ono baš za ozbač!!

KA
kajkac
14:01 16.04.2014.

Koji Münhausen,njegov zadatak kao inzinjera je bio-poboljsati tok i kvalitetu proizvodnje (tako je to kod nas u Autoindustriji u kojoj je i sam bio) a sto on sada lupa gluposti i izludjuje naivne sa svojim Milijardama je vise nego smijesno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije