Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Online kupovina

Borzan: Europljani ne žele cigle umjesto mobitela

mobitel
Grgo Jelavić/Pixsell
20.01.2016.
u 05:00

Pošteni online trgovci sa sjedištem u EU dobit će oznaku da je kod njih sigurno kupovati

Kupnja na daljinu i online kupnja najčešći su razlog pritužaba europskim potrošačkim centrima. EK obećava povećanje online trgovine s 5 na 15% i siguran rast BDP-a na razini Unije od 1,7%.

To je sve lijepo, no dok se kupci boje da bi umjesto mobitela mogli dobiti ciglu, ne možemo očekivati velik rast tog tržišta – kaže eurozastupnica Biljana Borzan.

U sklopu Akta o digitalnom tržištu na jučerašnjoj su plenarnoj sjednici Europarlamenta prihvaćeni njezini amandmani o sigurnijoj online kupnji i jeftinijoj dostavi. Borzan, naime, predlaže uvođenje prepoznatljive oznake sigurne online kupnje za trgovce sa sjedištem u EU, kakva sada, primjerice, postoji za online ljekarne. Na taj način pošteni će trgovci bili privilegirani u srazu s konkurencijom koja se ne pridržava europskih direktiva, kazala je Borzan.      

>>Nekad su uređaji trajali 20, a sad samo 5 godina

>>Biljana Borzan: Uređaje namjerno proizvode da se ne mogu popraviti

Komentara 1

AL
albus221
10:57 20.01.2016.

Akt o digitalnom trzistu!? Pa valjda je rijec o Zakonu o digitalnom trzistu. Ah da, nekad treba i razmisliti prije nego sto se prevede bez mozga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije