Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekti

BaySystems ključni dobavljač prve hrvatske tvornice autosjedala

budinski
arhiva vl-a
02.06.2010.
u 13:37

Partnerstvo sa švicarskim Bayer Internationalom S.A. predstavlja bitan korak za Paulanu u realizaciji prve domaće tvornice inovativnih laganih automobilskih sjedala.

Švicarski Bayer International S.A. iz Fribourga danas je potpisao ekskluzivni ugovor s hrvatskom tvrtkom Paulana za razvoj novog poliuretanskog sustava pjena za automobilsku industriju. Partnerstvo s Bayerom, odnosno Baysystemsom iz njegove poslovne jedinice Material Science koja radi na razvoju inovativnih poliuretanskih sustava pjena, predstavlja bitan korak za Paulanu u realizaciji prve hrvatske tvornice inovativnih laganih automobilskih sjedala. Baysystems neće samo dobavljati poliuretanski sustav pjena nego će pružiti tehničku potporu i edukaciju ključnog osoblja Paulane.

- Partnerstvo s Baysystemsom dodatni je korak naprijed u realizaciji projekta. Ovaj je ugovor samo odraz naše dugoročne suradnje i potpore projektu Paulana uz želju da postanemo ponosni član obitelji Bayer – kazao je Krešimir Budinski, predsjednik uprave Paulane.

Harry Dinev, menadžer marketinga odgovoran za prodaju poliuretanskih sustava Baysistemsa, istaknuo je kako je zadovoljan partnerstvom s Paulanom.

- To je tipičan primjer primjene Baysystemsovih rješenja. Klijent ima korist od našeg znanja, globalne povezanosti stručnjaka, našeg lokalnog prisustva i potpore. Biti blizu klijenta i podupirati ga u uspjehu čini i nas uspješnim – istaknuo je Dinev.

Tvornica Paulane u Novoj Gradišci prostirat će se na 21.500 četvornih metara. Vrijednost investicije procijenjena je na oko 100 milijuna kuna, a zapošljavat će oko 750 radnika. Gradnja tvornice automobilskih sjedala bit će velik iskorak automobilske industrije u Hrvatskoj i jedna od najvećih greenfield investicija i ulaganja u domaću proizvodnju zadnjih godina. Proizvodni proces obuhvaćat će proizvodnju metalnih dijelova, hladno lijevanje pjene, krojenje i šivanje presvlaka te sklapanje sjedala.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije