Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plan restrukturiranja

Badel više neće proizvoditi bezalkoholna pića

Badel
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
01.12.2015.
u 16:05

Nakon niza godina u kojima su se gomilali gubici i donosile krive poslovne odluke, Badel posljednjih dvije godine stao na noge

Kao što je i najavljeno u planu restrukturiranja krajem 2013. godine u sklopu predstečajne nagodbe, Badel je odustao od proizvodnje bezalkoholnih pića među kojima su Nara i pića pod brendom Voćko, te PepsiCo asortiman za koji ima licenciju. Kako objašnjava predsjednik uprave Badela Ivo Markotić, konačnu su odluku donijeli nakon detaljne analize.

Naime, taj segment proizvodnje nosio je godišnje trošak od 20 milijuna kuna, što je oko 40.000 kuna po zaposlenom. Uzeli su u obzir da je i potrošnja gaziranih pića u padu, primjerice u SAD-u oko 20 posto. Što se tiče zaposlenika u BAP-u, najveći dio njih od ukupno 49 ostat će u pogonu na Žitnjaku, a manji dio ići će u program zbrinjavanja. Badel trenutačno dobro posluje i bez ulagača, no kako bi se završila predstečajna nagodba, mora ući novi ulagač. – Na tome radimo, jer tvrtka ne smije završiti u stečaju – kaže predstojnik DUUDI-ja Mladen Pejnović.

Interes za ulaganje još uvijek ima FGS Nexus.    

Nakon niza godina u kojima su se gomilali gubici i donosile krive poslovne odluke, Badel posljednjih dvije godine stao na noge. Pa je čak u devet mjeseci imao neto dobit od 20,9 milijuna kuna.

>> Kraš, Badel i Agrokor očekuju da će im TTIP šire otvoriti Ameriku

Ključne riječi

Komentara 5

OB
ObrenM
18:00 01.12.2015.

Udrimo po alkoholu,a bezalkoholna pica zabranimo osobito mladima.

FI
Fisherman
16:39 01.12.2015.

Vratite nam stari dobar Badelov Konjak ili ti Brendy...

TH
than
02:36 06.12.2015.

Znaci mirogojcek i slicno.... Nema srece od vas. I vi odete u propast. Samo mi objasnite kako niste uspjeli uspjeti sa tim pepsico asortimanom, a bili ste non stop jeftiniji od glavne konkurencije ?!?!? A da, klasika, zaposlili ste podobne, umjesto sposobnih, pa cak i sa debelo nizim cijenema i istom kvalitetom nisu uspjeli ostvariti dobit. I kakve veze ima to sto gazirana pica padaju ? To ne znaci da svima padaju po 20%. Sposobnijima padaju manje, a manje sposobnima vise. I na kraju ce i ovo stranac kupiti i zaradjivati kod nas i vuci pare van. Ma bravo nasim nesposbnim managerima i samoj vladi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije