Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kooperacija svinja

Austrijska GlenDor grupacija preuzela Gavrilovićev reprocentar

Stanci,reprocentar,Gavrilović
Foto: Antun Petračić
1/5
30.09.2014.
u 21:10

Đuro Gavrilović stariji poželio je GlenDoru uspješno poslovanje i dugu poslovnu suradnju, bez objašnjenja zašto tvrtka Poljoprivreda u njegovu vlasništvu nije samostalno provela ovakav pothvat

GLD Invest Group iz Austrije ovo ljeto unajmila je na pet godina, s mogućnosti produljenja za još pet godina, reprocentar svinja Gavrilovića u predjelu Stanci na periferije Petrinje, gdje je kasno poslijepodne predstavljen novi program i dugoročni projekt, prvi u Hrvatskoj.

–Od svibnja vodimo farmu za uzgoj 520 rasplodnih krmača, kapaciteta 13.500 odojaka godišnje, namijenjenih za daljnji tov u stajama individualnih stočara i drugih tovljača. U suradnji s njemačkim partnerom Grüne WerteEnergie razvijat ćemo obnovljivu energiju korištenjem bioplina, vjetra, solarne i fotonaponske energije- kazao je direktor i osnivač GlenDora Leopold Sandler. Ovakav poljoprivredni model već je razvio 180 kilometra od Kijeva, a u Petrinji će postepeno promijeniti genetski sastav s pasminom Hypor Maxter, zbog vrhunske kvalitete mesa za pršute i šunke.

– Grad Petrinja podupire ovakve projekte vezane uz zapošljavanje, a podržat ćemo ih i prostorno- planski, za povoljno i efikasno rješavanje kooperantima infrastrukture cesta, vode i struje. Petrinja ima tradiciju u ovakvoj stočarskoj proizvodnji, niste mogli naći bolje mjesto za povratak svinjogojstva na Banovinu - rekao je gradonačelnik Darinko Dumbović.

Đuro Gavrilović stariji poželio je GlenDoru uspješno poslovanje i dugu poslovnu suradnju, bez objašnjenja zašto tvrtka Poljoprivreda u njegovu vlasništvu nije samostalno provela ovakav pothvat, nego austrijskom partneru dugoročno iznajmila svoj reprocentar sagrađen 2005. Dobru perspektivu ovom rasplodnom centru predviđa Stjepan Kušec, predsjednik Središnjeg saveza udruga uzgajivača svinja RH, jer GlenDor dolazi iz poslovno razvijenog dijela Europske unije, ima iskustvo iz Ukrajine i sigurno tržište po cijeloj EU. 

>>Gavrilović od RH traži 300 mil. eura odštete i 500 nekretnina

>>Kralj paštete i čajne kobasice seli proizvodnju u BiH i Srbiju

Komentara 1

Avatar Glina74
Glina74
09:35 01.10.2014.

mi sretni a Austrijanci nemaju svinjskoga smrada pod svojom prozoron

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije