Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradnja pruge

Austrijanci i Španjolci uložili žalbe Dkom-u

25.04.2014., Dugo Selo - Zastoj vlakova kod Dugog Sela radi puknuca vodova.  Photo: Goran Jakus/PIXSELL
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/5
05.11.2015.
u 07:00

Hrvatski konzorcij odabran je jer je dao najnižu ponudu za te radove – 1,239 milijardi kuna

Austrijska građevinska tvrtka Swietelsky te španjolski konzorcij koji čine kompanije Comsa i Acciona Mantenimiento de Infraestructuras uložile su Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javna nabave (Dkom) žalbe na odluku HŽ Infrastrukture da posao rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka željezničke pruge na dionici Dugo Selo – Križevci dodijeli konzorciju hrvatskih tvrtki koji čine DIV, Dalekovod i Zagreb Montaža.

Hrvatski konzorcij odabran je jer je dao najnižu ponudu za te radove – 1,239 milijardi kuna. Austrijanci su ponudili 1,243 milijarde kuna dok su Španjolci bili nešto skuplji pa su tražili 1,276 milijardi kuna. Dkomu će za rješavanje tih žalbi vjerojatno trebati nekoliko mjeseci.

>> HŽ Infrastruktura raspisuje novi natječaj za gradnju pruge Dugo Selo – Križevci

>> Stigle dvije ponude za prugu Dugo Selo – Križevci, nijedna nije dobra

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije