Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prehrambeni div

Atlantic i Droga Kolinska lani uprihodili 4,58 milijardi kuna

tedeschi emil, atlantic grupa (1)
Žarko Bašić/PIXSELL
24.02.2011.
u 11:35

Atlantic Grupa povećala je prihode 3,6 posto na 2,3 milijarde kuna u 2010. godini, a neto joj je dobit porasla 10,3 posto na 85 milijuna kuna.

Atlantic Grupa povećala je prihode 3,6 posto na 2,3 milijarde kuna u 2010. godini, a neto joj je dobit porasla 10,3 posto na 85 milijuna kuna, piše u godišnjem izvješću kompanije. Godinu je najsnažnije obilježila uspješna akvizicija Droge Kolinske, koju je Atlantic Grupa krajem studenog preuzela za 382 milijuna eura. Zbog preuzimanja kontrole krajem godine, rezultati Droge Kolinske ostvareni u 2010. godini uključeni su u konsolidirane rezultate Atlantic Grupe na "razini pro forme konsolidacije", a zajednički prihod dviju kompanija iznosi 4,58 milijardi kuna, dok je neto dobit 183,4 milijuna kuna.

– Prošlu godinu smatramo jednom od najvažnijih godina u poslovnom razvoju Atlantic Grupe zbog uspješnog finaliziranja dosad najveće akvizicije, Droge Kolinske, kojom Atlantic Grupa postaje jedna od vodećih prehrambenih kompanija u regiji. Iznimno smo zadovoljni što je uz pojačan fokus na segment preuzimanja i spajanja, Atlantic Grupa ponovno ispunila najavljena očekivanja i ostvarila rast prihoda od prodaje i profitabilnosti u godini kad su se makroekonomski trendovi ponovno pokazali nepovoljnim za realni sektor. Smatramo da će 2011. godina biti jednako izazovna, a od menadžmenta kompanije očekuje se provedba brze i efikasne integracije Droge Kolinske u poslovni sustav Atlantic Grupe, ostvarenje planiranih sinergijskih potencijala te u konačnici ispunjavanje postojećih financijskih obveza – komentirao je Emil Tedeschi, predsjednik uprave Atlantic Grupe.

Ključne riječi

Komentara 2

CI
civija
16:12 24.02.2011.

A pita li se netko ŠTO JE NAPRAVIO SA DJELATNICIMA IZ Drogekolinske u Hrvatskoj (njih 58) ----- sve je što OTPUŠTENO,što DEGRADIRANO I POBACANO PO SKLADIŠTIMA ZA MIZERIJU! A pita li se netko kakav je prema svojim radnicima koji suji su na terenu po 10 sati --bez plaćenih prekovremenih --- psihoterapija ukratko A dobitnik povelje POSLODAVAC PARTNER od gđe KOSOR Pravi tajkuni na Hrvatski način!

SI
Slo_Istran
23:05 24.02.2011.

Bavčar, jebem ti mater! Zbog tebe je došlo do prodaje tog poduzeća stranom vlastniku! Zbog tebe je manja riba pojela veću! Krepaj ti, Kosmina i slični!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije