Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDNOGLASNO

Andrea Šumanovac izabrana za predsjednicu Udruženja marketinga HGK

andrea šumanovac
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
28.02.2017.
u 13:16

Hrvatska gospodarska komora (HGK) će pružiti svu potrebnu stručnu i institucionalnu podršku ovom gospodarskom potencijalu te poticati provođenje mjera i aktivnosti koje su važne za razvoj ove djelatnosti.

Vlasnica i generalna direktorica tvrtki Unex Grupa i Unex Media Andrea Šumanovac je na Plenarnoj sjednici Udruženja marketinga Hrvatske gospodarske komore, održanoj 27. veljače 2017., jednoglasno izabrana za predsjednicu Udruženja marketinga HGK za mandatno razdoblje od 2017. do 2020. godine. Oglašivačka industrija ima velik ekonomski značaj te potencijal da postane snažan izvozni proizvod što je prepoznala i Komora osnivanjem ovog Udruženja, koje uz Unex Mediu okuplja još 22 marketinške agencije. Na sjednici je kao osnovni cilj Udruženja navedeno spajanje marketinških stručnjaka i osvještavanje o važnosti marketinških komunikacijskih procesa u promjenjivom tržišnom okruženju.

- Iznimno mi je drago da je HGK-a prepoznala važnost koju oglašivačka industrija ima u ekonomskim kretanjima. Udio u BDP-u te broj radnih mjesta koja osiguravamo nije zanemariv, ali najveća vrijednost koju oglašavanje ima je posredna, a to je generiranje dodatne vrijednosti za klijente - kazala je Andrea Šumanovac.

Hrvatska gospodarska komora (HGK) će pružiti svu potrebnu stručnu i institucionalnu podršku ovom gospodarskom potencijalu te poticati provođenje mjera i aktivnosti koje su važne za razvoj ove djelatnosti. Kroz funkcioniranje i rad Vijeća udruženja marketinga HGK i kroz kontinuiranu suradnju s Hrvatskom udrugom za samoregulativu tržišnih komunikacija (HUK) i Hrvatskim udruženjem društava za tržišno komuniciranje (HURA), koje provode samoregulaciju i odredbe Kodeksa oglašavanja, plan je osigurati odgovarajuću pomoć za medije, oglašivače, agencije i potrošače te napraviti značajan iskorak prema podizanju kvalitete i ugleda tržišnih komunikacija, naglašeno je na sjednici Udruženja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije