Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Transakcija

Amerikanci od Todorića preuzeli pet trgovina

ivica todorić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
19.12.2013.
u 19:12

Na temelju ‘sale-leasebacka’, američki je investicijski fond za nekretnine s Agrokorom sklopio ugovor vrijedan 67 milijuna eura

W. P. Carey, američki investicijski fond za nekretnine, objavio je da je od Agrokora na temelju ‘sale-leaseback’ ugovora preuzeo pet modernih trgovina u maloprodaji u vrijednosti 67 milijuna eura.

Objekti su stari oko sedam godina. Tri su u Zagrebu, a po jedan u Splitu i Zadru.

– Ovom transakcijom zatvorili smo 350 milijuna eura vrijedan europski investicijski ciklus za ovu godinu. Uglavnom je riječ o gotovinskim transakcijama na temelju snažne kapitalne osnove. Uspješno smo zatvorili dugoročne leasing i ‘sale-leaseback’ investicije te dokazali da smo sposobni za atraktivne prinose i na zapadnoeuropskom i izazovnom istočnoeuropskom tržištu – rekao je Jeffrey Lefleur, generalni menadžer W.P. Careya za Europu.

– Iako je među investitorima trend da smanjuju svoju izloženost u istočnoj Europi, W. P. Carey i dalje je naš pouzdan i vrijedan partner te alternativni izvor kapitala. Taj odnos iznimno je važan u trenutku kada se pripremamo za veliku akviziciju i širenje u regiji – rekao je Ivica Todorić, predsjednik i osnivač Agrokora. W. P. Carey posjeduje i upravlja ukupnim investicijskim portfeljem od oko 15 milijardi dolara, od čega europska imovina uključuje oko 3,9 milijardi dolara.    

>> Agrokor povećao prodaju 1,3 posto 

Komentara 22

Avatar ambientocclusser
ambientocclusser
20:28 19.12.2013.

Zašto nisu novinari lijepo objasnili što je to Todorić napravio? Prodao je svoje nekretnine za 67 milijuna eura, i potom ih unajmio istim ugovorom, odakle ime "sale-leaseback". Dakle i dalje je Konzum tu gdje je, samo više nije gazda tihtih prostora nego podstanar, koji će sad plaćati rentu američkom gazdi. To sve, jasno, jer trebaju gotovine za Mercator/Getro, od kojeg će pak dobiti dio para, kada budu (a morat će) prodati neka prebliska prodajna mjesta mercatora ili konzuma/getroa. Tko zna, možda su upravo ovi centri koje su podnajmili u stvari predviđeni za kasniji otpis kad se spoje sa mercatorom/Getroom. Tako da nema mjesta ni tugovanju ni likovanju.

GU
guc
20:02 19.12.2013.

Bas smo mi neki cudan svijet.Zeljeli smo kapitalizam,ne volimo strance da nam kupuju ono sto je za socijalizma stvoreno,a uzivamo kada neko nas od kapitalista propada.Ma neka mi neko rece sto mi zelimo.

Avatar Topgen
Topgen
21:48 19.12.2013.

Steta sto nemamo stotinu Todorica i Keruma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije