Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nagrade

Allianz Invest najbolje društvo za upravljanje fondovima u 2014.

05.06.2013., Zagreb - U velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog doma u Perkovcevoj 2, u sklopu projekta Financijska industrija i korporativno restrukturiranje magazin Banka organiziran je okrugli stol Institucionalni investitori i korporativno upravljanje n
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
17.04.2015.
u 06:30

Imovina u investicijskim fondovima stagnira četiri godine, ali je od 2008. smanjena sa 30 na 13,4 mlrd. kuna krajem veljače

Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima u HGK nagradu za najbolje društvo za upravljanje investicijskim fondovima za 2014. godinu dodijelilo je Allianz Investu. Njihov mješoviti fond Allianz Portfolio proglašen je pak najboljim u kategoriji mješovitih fondova.

Predsjednik uprave Allianz Investa Mario Staroselčić (na slici) kaže da će se u sljedećem razdoblju više usmjeriti na ulaganje u dionice, a manje izlagati obveznicama. Pri tome se nada da će najavljeni IPO-ovi oživjeti tržište, pa tako i ono fondovsko, koje četiri godine stagnira, ali je od 2008. imovina u njima smanjena sa 30 na svega 13,4 milijarde kuna.

U kategoriji najboljeg novčanog fonda nagradu je dobio PBZ-ov Euro novčani fond, odnosno kunski Auctor cash. HI Conservative najbolji je obveznički, a Capital Two najbolji dionički fond.

Predsjednik udruženja Hrvoje Krstulović rekao je da bi, prema njegovim procjenama, u fondovima moglo biti 15 do 20 milijardi kuna više novca, ali i naglasio je kako je razina ulaganja u fondove uvijek u korelaciji s rastom BDP-a. Stoga je kod nas u posljednje vrijeme zapažen blagi rast imovine, a li puno manji od onoga u EU.

>> Hanfa odobrila investicijsko savjetovanje i upravljanje portfeljem Allianz Investu

>> Allianz prošle godine ostvario bruto dobit u iznosu od 113,7 mil. kn

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije