Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preuzimanje

Hotel Živogošće ide Agrokorovoj Karismi

podgora
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
11.08.2014.
u 18:02

Radi pokrića dugova kroz predstečajnu nagodbu provesti smanjenje temeljnog kapitala sa 112 milijuna na tri milijuna kuna

Imovinu Hotela Živogošće ipak preuzima Agrokorova Karisma Hotels Adriatic (KHA), prema odluci Trgovačkog suda u Splitu da se omogući predstečajna nagodba koju je u veljači osporio sudac Jozo Ćaleta, piše Poslovni.hr.

U rješenju suda objavljenom na Zagrebačkoj burzi navodi se kako će se radi pokrića dugova kroz predstečajnu nagodbu provesti smanjenje temeljnog kapitala sa 112 milijuna na tri milijuna kuna.

Dokapitalizacijom u iznosu od 21,66 milijuna kuna KHA će postati većinski vlasnik tvrtke s udjelom od 87,7 posto dionica. Inače, najveći vjerovnici Hotela Živogošće, Republika Hrvatska (229,5 milijuna kuna), Croatia osiguranje (196 tisuća kuna) i Euroleasing (54 tisuće kuna), nagodbom su pristali otpisati 70 posto svojih potraživanja.

>>Nagodba za Živogošće sudu suprotna – javnom moralu

Komentara 6

SE
sestrićna
18:20 11.08.2014.

e to je baš iznenađenje.)

ZA
zavrzlama
19:20 11.08.2014.

Za 3 mill. kuna nemoze se kupit od privatnika ni jedna stracara a kamoli hotel. Psi laju karavana prolazi.

JM
jezero-matica
18:57 11.08.2014.

Sinovi i unuci CK SKH potpuno materijalno ovladali Hrvatskom,sto nisu unistili to su prisvojili!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije