Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVA DOBRE 2016.

Adris Grupa jača neto rezultate i diže prihode

15.05.2013., Zagreb - Vlada  RH odlucila je prodati Croatia osiguranje. Medju zainteresiranim kupcima su Poljski PZO, Adris i mnogi drugi. Zgrada Croatia Osiguranja na Trgu bana Josipa Jelacica. Croatia osiguranje je najvece i najstarije osiguravajuce dru
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
01.03.2017.
u 08:00

Ante Vlahović imao je dobtu godinu za sobom u kojoj je najveći rast ostvarilo Croatia osiguranje

Podaci o poslovanju Adris Grupe u posljednjem kvartalu godine sugeriraju da je tvrtka godinu za nama završila s nešto boljim rezultatima od onih ostvarenih u 2015. Konačni podaci bit će vidljivi iz godišnjih izvještaja, ali posljednje tromjesečje 2016. pokazuje da i bez TDR-a Adris Grupa raste.

Nakon devet mjeseci rovinjski koncern imao je 570 milijuna kuna neto dobiti, a u posljednjem tromjesečju imaju blagi gubitak pa je jasno da će grupa na godišnjoj razini pojačati neto zaradu u odnosu na 2015.

Croatia Osiguranje objavilo je izvrstan godišnji rezultat po kojem se pokazuje rast neto dobiti sa 109 na 178 milijuna kuna, odnosno skok za čak 78 posto. Podaci o Cromarisu, koji ne kotira na burzi, kažu da je zabilježen rast po stopama većima od 30 posto, a Maistra je u posljednjem tromjesečju godine očekivano imala negativan rezultat.

Budući da je riječ o hotelskoj kući, izražen je sezonski karakter poslovanja pa je minus koji se zadržao na lanjskim razinama nastavak redovnog ritma. Ukupno gledajući, grupa Ante Vlahovića imala je vrlo dobru godinu u kojoj učvršćuje tržišne pozicije.

>> Adris ima petinu Save Re, a ne daju mu člana NO-a

>> HBP-u kapital mogu donijeti mirovinci i CO, a ne želi ih u NO

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije