Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako su dosad poslovali

Adris dobar i bez TDR-a, u tri godine u turizam ulaže 1,6 milijardi kuna

Cromaris
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/3
30.07.2016.
u 08:00

Iako je Petrokemija prvi put nakon pet godina imala dobit, treba svjež kapital, a 200 milijuna kuna bit će joj odobreno sljedeći tjedan

Bez obzira na to što više u svom sastavu nema TDR, Adris je i u ovogodišnjem prvom polugodištu ostvario gotovo istu neto dobit kao lani.

U šest mjeseci ove godine ona je iznosila 151 milijun kuna, dok je lani bila milijun kuna manja. Ukupni su prihodi u prvom polugodištu bili 2,4 milijarde kuna.

Znaju što hoće

Komentirajući rezultate poslovanja, predsjednik uprave Adris grupe Ante Vlahović istaknuo je da sve Adrisove tvrtke uspješno posluju. – To je najbolja potvrda da smo uspješno završili transformaciju kompanije. U sljedećem trogodišnjem razdoblju namjeravamo investirati četiri milijarde kuna u postojeće poslove, ali spremni smo i za nove poslovne izazove. Adris je otvoren budućnosti. Zna što hoće, a to što hoće, zna i može ostvariti – rekao je Vlahović.

Njihova Maistra imala je tri posto manje noćenja, uz povećanje prosječne cijene noćenja od osam posto, što je dovelo do rasta poslovnih prihoda od pet posto, navodi se u priopćenju. U tijeku su izgradnja hotela Amarin i pripreme na izgradnji novog hotela Park, ukupna ulaganja u 2016. procjenjuju se na više od 400 milijuna kuna, a u sljedećem trogodišnjem razdoblju u turistički dio uložit će 1,6 milijardi kuna. Cromaris je imao neto dobit od 7,2 milijuna kuna, a prihod je rastao 18 posto.

Pozitivni pokazatelji

Kako doznajemo, sljedeći tjedan HBOR će donijeti odluku o kreditu za Petrokemiju od 200 milijuna kuna, koji je neophodan kompaniji za nastavak poslovanja. Kako su izvijestili na Zagrebačkoj burzi, grupa Petrokemija u šest je mjeseci ostvarila 921 tisuću kuna dobiti, što je prva polugodišnja dobit te tvrtke od 2011. Ukupni prihodi Grupe ostvareni su u iznosu od 1,06 milijardi kuna i manji su za 19,1 posto na godišnjoj razini.

Ledo, unutar koncerna Agrokor, ostvario je u šest mjeseci rast prihoda od 0,9 posto, a operativna dobit porasla je 17,6 posto. Agrokorova Jamnica imala je u istom razdoblju rast prihoda od dva posto, dok su rashodi pali za tri posto. Na godišnjoj razini dobit prije oporezivanja porasla je za 35,1 milijun kuna.

Neto dobit Dalekovoda u prvih je šest mjeseci iznosila 40,9 milijuna kuna, što je rast u odnosu na isto razdoblje lani i upućuje na oporavak tvrtke nakon izlaska iz predstečajne nagodbe. Đuro Đaković grupi prihodi su porasli za 53 posto, a iako je ostvaren neto gubitak od 10,9 milijuna kuna, ipak je smanjen na godišnjoj razini. Croatia Airlines imala je rast prevezenih putnika za dva posto, a prodaja je rasla jedan posto.  

>>Ne reagira li Vlada, Badel i Petrokemija idu u stečaj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije