Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tihomir Dujmović
Autor
Tihomir Dujmović

Više ne kriju da ne znaju što će s gospodarstvom

vlada, sjednica vlade,milanović,čačić (1)
Patrik Macek/PIXSELL
23.06.2012. u 12:00

Gdje su sad nevladine udruge? Zašto GONG sada šuti o HTV-u? Kako je moguće da su sve prešutjele ponižavanje silovanih Vukovarki u Pusićkinu nalogu da one stanu u prvi red gay parade?

I drugi su mucali na početku i drugi su nas znali iznevjeriti, ali nijedna vlada do Milanovićeve u rekordnom roku od šest mjeseci nije razbila sve iluzije o sebi. Više i ne kriju da uopće ne znaju što će s gospodarstvom! SDP, koji je proveo dugih osam godina u oporbi, ništa drugo nije smislio za spas zemlje od toga da proda Croatia osiguranje. Prije toga su bili deset godina u oporbi da bi 3. siječnja krenuli s privatizacijom Ine! Onda su prodali i ostatak banaka, kao i ključni paket HT-a. Što je u svim tim potezima socijaldemokratski? Tko normalan može prodati Croatia osiguranje koje i sad donosi dobit i kojem samo nekretnine vrijede dva puta više negoli Linić očekuje dobiti od prodaje?

Sad se pokazalo i to da PR agencije koje kruže oko Vlade, a besplatno rade kao što je Maček radio besplatno predsjedničku kampanju, u isto vrijeme guraju svoje klijente preko reda na aranžmane s premijerom. Milanović je, primjerice, odmah, i to žestoko, prozvao “hrvatske ekstremiste” za bakljadu u Poljskoj premda se pokazalo da su “glavne” baklje bacali jedan Rus i u naše dresove obučeni Srbi. Ali, to je to. Milanoviću su “ekstremni” Hrvati unaprijed veće zlo od moguće srpske podvale. To je taj mentalni sklop. Njemu ni u snu ne bi palo na pamet da pomisli da su srpske službe zaključile da je EP u nogometu idealno mjesto za podvalu Hrvatima. Ne, njemu su unaprijed krivi “hrvatski ekstremisti”! Tu se krije definicija mentalnog sklopa anacionalnih Hrvata što su jučer bili nosive grede Jugoslavije u Hrvatskoj i taj mentalni sklop nije u stanju voditi nešto što se zove hrvatska država jer oni ne razumiju da će medijski, obavještajni, kulturološki i svaki drugi rat sa Srbima trajati dok nas bude jer to traži projekt velike Srbije.

Milanović je s druge strane kadrovski tako dobro promišljao osam oporbenih godina da je za pola godine vlasti smijenio dva ministra, a detaljima biografije ministra okoliša cijela nacija se smije danima. Nije ni čudno, čovjeku u biografiji ne piše samo provincijalna patetika kako je “svaki dan putovao iz Jaske u Zagreb i gotovo nikad nije zakasnio na nastavu”, nego bruh od smijanja izaziva činjenica da je nekome u Milanovićevoj ekipi palo na pamet da u biografiji ministra hrvatske Vlade stavi detalj da je “uz pivo na klupi u parku s društvom znao satima raspravljati o različitim pitanjima”. To bi trebala biti preporuka da netko bude ministar? S druge strane za ravnatelja jedne srednje škole u Zagrebu postavili su čovjeka, navodno Bernardićeva prijatelja, koji nikome nije pokazao diplomu, a drugi papiri su mu takvi da ispada da je osnovnu školu završio 1990., a odmah 1991. i srednju! No najgore je to da se ideološki ljevica iz starih rovova, gdje ih je još Tito ostavio, nije pomaknula. Jer nakon što su im prethodnici 50 godina skrivali bleiburški zločin, Milanovićev SDP Goldsteinovim krampom kopa po starim ranama.

Ništa više i ništa bolje od ukidanja komemoriranja Bleiburga ne pokazuje da SDP ideološki nije puno drugačiji od SKH. Milanović, primjerice, ne razumije da je prestanak gradnje pelješkog mosta smrtna presuda hrvatskom jugu. Onaj tko ne razumije da je pelješki most za jug države isto kao i tunel kroz Učku za Istru ili cesta Zagreb – Split za Dalmaciju, taj doista ništa ne razumije. Kad je pak javno prozborio da ga na HTV-u ne zanima informativni, nego dramski program, bilo je jasno da nas gleda u lice i da nam se cereka. Jer, nakon što je ovakav zakon o HTV-u izglasan pod izravnom kontrolom EU, Milanović i njegovi drugovi protueuropskim udarom mijenjaju zakon o HTV-u da bi uveli stari komunistički običaj da tamo imaju partijskog komesara. Upravo donose zakon po kojem većina, dakle SDP, izravno u Saboru imenuju partijskog komesara državne TV. Zadnji put su tako partijski postavili Veljka Kneževića! I pogledajte sad kako se u šutnji nevladinih udruga na ovu temu zrcali ideološka sklonost ljevici. Zašto sad šuti GONG? Gdje su druge udruge koje skrbe za medije i ljudska prava?

Kako je moguće da su sve do jedne prešutjele ponižavanje silovanih Vukovarki u onom Pusićkinom nalogu da one stanu u prvi red gay parade? Pa i Milanović je šutnjom faktički dao potporu Pusićki! I kad pogledate da je pet ministarstava bilo angažirano oko prava istospolnih zajednica, a da nijednu inicijativu pet Milanovićevih ministarstava nije dalo prema činjenici da izumiremo, da će nas biti milijun manje za 2O godina ako ovako nastavimo, jasno vidimo da smo u rukama ekipi koja stvarno ništa ne razumije.

Ključne riječi

Komentara 293

TO
Toni12345
12:16 23.06.2012.

Ovo je već bolesno, koliko ovaj Dujmović mrzi ovu Vladu. Naravno da možeš Vladu kritizirati, ali iz njegovog teksta zrači tolika mržnja, da bi mu poželio da Kukuriku vlada dobije još jedan mandat.

ZZ
zzbabac
12:23 23.06.2012.

Sve sto je Dujmovic napisao je potpuno tocno. Jedino ne kuzi da Milanovic JAKO DOBRO odradjuje svoju zadacu razhrvacivanja svega hrvatskog.

HL
hleuge
12:13 23.06.2012.

...možda i ne razumiju al nas zdušno ukopavaju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?