Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tihomir Dujmović
Autor
Tihomir Dujmović

U Srb nisu išli ni Savka ni Račan, a sada ni Josipović

\'23.08.2010.,  Zagreb - Zasjedanje Vlade zbog novog rebalansa proracuna.Milorad Pupovac.  Photo: Goran Jakus/PIXSELL\'
Goran Jakuš/Pixsell
30.07.2011. u 12:00

Zar Pupovac slavljenjem Srba a da i sam ne položi vijenac u Boričevcu “ne vrijeđa i omalovažava strašne žrtve”? Ili samo neki zaslužuju vijenac?

Navršilo se godinu dana od kada je u Srbu predsjednik Josipović zaorao reviziju hrvatske povijesti i nakon što je u Tuđmanovoj Hrvatskoj kristalno jasno obrazloženo da je slavljenje ustanka u Srbu bila velikosrpska podvala. I na tom primjeru vidimo što je sve donijela detuđmanizacija zemlje. I koliko mi sami urušavamo vlastitu državu, jer to ne traži ni Bruxelles ni Haag, koliko se istinski ideološki preziremo i kako su neki spremni naložiti stare vatre makar svi u njima izgorjeli!

A kad nezadovoljstvo eskalira, svi će zauzeti pozu: Bože, pa što je sad ovo?

Pupovac je vrlo lukavo prošle godine instrumentalizirao Josipovića odvevši ga u Srb.

Ove ga godine nema jer je valjda shvatio da političar koji ide u Srb, a ne u Brezovicu, ne može biti predsjednik svih građana, no Josipović je autoritetom svoje funkcije raščistio teren i “legalizirao” Srb, a to je bio snažan korak u falsificiranju hrvatske povijesti. Ondje nisu išli ni Savka, ni Račan, neće valjda i njih Josipović prozvati uskogrudnim nacionalistima?

Pritom je, kao i Mesić, učinio sve da zauzda pravosudni progon medijski oglašenih zločinaca s lijepim partizanskim kapama. Neka institucije rade svoj posao, ali ne i u čitanju čiji DNK stoji na krvavim mrljama partizanskih kapa! Hrvatska je 1990. prekinula sa slavljenjem jedne fiksacije te nam je garnitura od Bobetka do Tuđmana i drugih hrvatskih partizana krajnje argumentirano razjasnila da je slavljenje Srba kao mjesta partizanskog ustanka bila velikosrpska podvala. Danas Stipe Mesić tvrdi da je slavljenje Srba povijesno točno i opravdano! Dakle Tuđman, Bobetko i Červenko su lagali, a Đoko Jovanić, Rade Bulat i Simo Dubajić govore istinu!

Ali, to je Stipe Mesić! “Što smo ono rekli, tko sam danas?”, mora da pita tajnicu svako jutro jer se i nama koji ga gledamo vrti u glavi od njegovih promijenjenih uloga!

Jednu godinu pjeva odnosno otvara usta na ustaške pjesme, drugu godinu pjeva partizanske pjesme, jednu godinu je najbliži Tuđmanov suradnik, drugu godinu mu je isti kao Milošević, jednu godinu je komunistički zatvorenik, drugu godinu nostalgični regionalac, danas vjerojatno ni Mesić više ne zna tko je. Kad nam je lagao, kad je dolazio u Brezovicu ili danas?

Kad je bio Tuđmanova desna ruka ili kad ističe da je tada svaki vozač tramvaja mogao napraviti državu? Kad je tvrdio da je sve u politici učio od Savke ili sad kad ide u Srb gdje ona nikad nije išla? Tko sam danas, tajnice, koju rolu danas igram, gdje je predstava? Ako je prvu godinu doveo Josipovića kao štit ugledne institucije, sad je kao zvijezda doveden Mesić, no ove godine su izbori, pa Pupovac nije suspregnuo svoj ego: izašao je na binu i prozborio rečenicu koja je zastrašujuća.

Osvrćući se na komemoraciju koju je dan prije organizirao Đapićev HSP, rekao je da “te žrtve nisu smjele pasti i žao nam je tih žrtava. Ali, one ne smiju biti sredstvo da se vrijeđa i omalovažava strašne žrtve koje je ustaški režim ostavio u Hrvatskoj”.

Dakle komemoriranje partizanskih žrtava je vrijeđanje ustaških žrtava! Kakva izopačena logika! Nije li baš to govor mržnje? Jer Pupovac proziva ljude koji komemoriraju žrtve partizanskog divljanja koje je došlo upravo iz slavljeničkog Srba!

Zar Pupovac slavljenjem Srba a da i sam ne položi vijenac u Boričevcu “ne vrijeđa i omalovažava strašne žrtve”? Ili samo neki zaslužuju vijenac? Kao što samo neki zaslužuju da “institucije rade svoj posao”, zar ne? Jesu li i ove druge žrtve bili ljudi ili neka niža rasa?

Kad ste čuli od Mesića ili Pupovca da inzistiraju kod Bajića na tomu da već jednom otvori istragu o žrtvama Boričevca? Komemoracija žrtava Boričevca je omalovažavanje srpskih žrtava fašizma, a formiranje stranke u kojima ima rashodovanih martićevaca te odlazak sa dva bivša martićevca u Sabor, to nije vrijeđanje vukovarskih žrtava? Nedolazak u Knin za Oluju nije omalovažavanje žrtava srpskog fašizma? Ove godine u Srbu nije bio nitko iz Vlade i nitko iz HDZ-a. To bi moglo značiti da je HDZ tri mjeseca prije izbora spreman na promjene.

Formiranjem koalicije bez Pupovca, Milanović sugerira da nije raspoložen trpjeti Pupovčeve ucjene, ne bude li baš morao.

To nije etničko pitanje, dao bih se kladiti da kod nas nema stranke koja ne bi rado koalirala sa strankom hrvatskih Srba u kojoj nema martićevaca.

Tko ne bi koalirao sa strankom u kojoj bi bilo onih 6% Srba koji su branili Vukovar? I s onima koji nisu digli ruku na Hrvatsku!

Ali ići sa Stanimirovićem, to je pljuvanje u lice Vesni Bosanac!

Od HDZ-a još nismo čuli: planirate li opet sa Stanimirovićem?

Komentara 115

OB
-obrisani-
12:18 30.07.2011.

Šta se može očekivati od vladavine nelustriranih udboidnih kreatura, osim razaranja Hrvatske i njeno predavanje u ruke krvoloka, sve pravno uvijeno u \"antifašizam\" i borbu protiv korupcije

KU
koltrina=U=srcu
12:28 30.07.2011.

Ali ne treba Josipovićevo hvaljenje četničkog masakra nad Hrvatima nikoga čuditi! Pa nije li se Josipović fotografirao i sa pravoslavnim igumanom manastira Krka,Aleksandrom Bogojevićem koji je zaradio prekršajnu prijavu jer je za Dan državnosti u Kninu u jednoj gostionici skinuo HRVATSKI DRŽAVNI GRB za zida i uz odobravanje gomile POTRGAO GA! To je napravio 2010. a iste godine Ivo Josipović se srdačno fotografirao sa njim. TRAGIČNO !

BL
Blizard
12:07 31.07.2011.

Od rodjenja im lazu ,da su Srbi , u stvarnosti i povjesti nije bas tako , zato moraju uvijek i stalno da lazu , laz im je duhovna hrana .,kleveta za druge to je vec veci stadij !! tko ih ne zna ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?