Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
28.07.2011. u 12:00

Božidar Kalmeta sigurno se neugodno iznenadio otkrićem da su Hrvatske autoceste platile devet milijuna kuna za krčenje šume na dionici od Dugopolja do Šestanovca.

Božidar Kalmeta, ministar mora, prometa i infrastrukture, sigurno se neugodno iznenadio otkrićem da su Hrvatske autoceste platile devet milijuna kuna za krčenje šume na dionici od Dugopolja do Šestanovca. Novi list otkriva da suprotno uvriježenom mišljenju kako autocesta prolazi kroz krš i golet, ona prolazi kroz prašumu. Igrom slučaja, prašuma je bila baš na trasi autoceste jer su izvođači radova naplatili uklanjanje 78 tisuća stabala. Od silnih stabala tamo nitko nikada nije vidio – šumu.

Stres kao najbolja metoda brzog mršavljenja

Ivo Sanader, hrvatski pacijent, prema tvrdnjama onih koji su ga vidjeli naglo je smršavio, a liječnici misle da je to zbog stresa. Ako stres doista potiče mršavljenje uskoro ćemo postati nacija mršavih.

Tadić je 28 milijuna mogao dobiti 
samo na lotu

Drago Tadić, direktor građevinske tvrtke Osijek-Koteks, ima čak 28 milijuna kuna na svojim privatnim računima. Novac je blokiran prema nalogu USKOK-a otkako je Tadić u pritvoru zbog sumnjivih poslova na gradnji slavonske autoceste pa će istražitelji utvrditi porijeklo ove vrtoglave sume. Tko zna, možda je baš Tadić jedan od nekolicine dobitnika na lotu koji nikada nisu otkrili svoj identitet. Odakle mu inače 28 milijuna kuna?

Država lažnim seljacima isplatila 400 milijuna kuna

Petar Čobanković, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, organizirao je sveobuhvatnu istragu s ciljem da ustanovi tko je novinarima Globusa dao podatke o aferi s poticajima. Poljoprivredni inspektori, piše Globus, otkrili su velik broj lažnih poljoprivrednika koji primaju nemale državne poticaje pa se procjenjuje da varalice u tim malverzacijama godišnje otmu 400 milijuna kuna državnog novca. Ne znamo kako je završila Čobankovićeva istraga o previše pričljivom djelatniku ministarstva, ali voljeli bismo znati rezultate istrage o lažnim poljoprivrednicima i tko će odgovarati za pljačku državnog proračuna.

Komentara 6

Avatar Idler 3
Idler 3
17:55 28.07.2011.

E čista petica za naslov, dugo se nisam tako nasmijao...našem jadu i bijedi >;-)))

Avatar bereza
bereza
14:04 28.07.2011.

Svatko tko je ikad prolazio tim kršem Dalmatinske zagore zna da je tamo svako stablo prava dragocjenost. Onaj tko bi tamo bio u stanju porušiti više od 78 tisuća stabala je ili počinio ekocid ravan mletačkom uništavanju primorskih šuma, ili je teški lažljivac i lopov. Budući da austrijski STRABAG koji je također izvodio dio radova nije morao porušiti niti jedno stablo na terenu istih osobina, može se samo reći: \"Nema lopuže do hadezenjare!\"

LI
liburnik
15:11 28.07.2011.

Kad su kod nas gradili rijecku zaobilaznicu dozvolili su bivsim vlasnicima da posijeku stabla i odnesu ih sa parcela koje je ACRI-ZG otkupila. Tako se rijesio problem troskova sijece i svi zadovoljni. Uobicajeno je da se prodaje teren a nee drvna masa - ona se ili treba platiti vlasniku posebno ili dozvoliti da je bivsi vlasnik sam posijece proda i upotrijebi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?