Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.09.2013. u 12:00

U prvih šest mjeseci ove godine, prema 24sata, Babić je primao neto plaću od 28.500 do 36.140 kuna, a polovicu tog iznosa dobio je na račun sporne “pripravnosti”.

Ivica Babić, šef liječničkog sindikata, dočekao je svojih pet minuta štrajkaške slave, ali pod svjetlom medijskih reflektora našla se i njegova nemala plaća. Točnije, riječ je o plaći koja nadmašuje osnovne plaće ravnatelja bolnica, ali i premijera i svih ministara, mada Babić vodi odsjek pulmologije u virovitičkoj bolnici koja grca u dugovima. U prvih šest mjeseci ove godine, prema 24sata, Babić je primao neto plaću od 28.500 do 36.140 kuna, a polovicu tog iznosa dobio je na račun sporne “pripravnosti”. S obzirom na iznose, nije čudno da je Babić za štrajk – pripravan.

Po Sanaderu – zabluda je da nema besplatnog ručka

Ivo Sanader, bivši premijer, u svojoj obrani na suđenju za slučaj Fimi media kao izvor bogaćenja naveo je i dnevnice. U dvadeset godina političke karijere, pohvalio se Sanader, znao je godišnje uzimati i po stotinjak dnevnica koje nikada nije trošio i čak “nikada na putovanjima nije platio ručak jer su se njegovi domaćini brinuli o tome”. Osim što se neočekivano predstavio kao škrtac, Sanader je svojim svjedočenjem demantirao uvriježeno mišljenje da “nema besplatnog ručka”. Još je zanimljivije otkriće da naši političari osim, kako mnogi misle, velikih plaća redovno primaju i nemale dnevnice mada i za njih vrijedi pravilo da besplatnog ručka ipak – ima.

Neven Mimica, političar s dva lica

Neven Mimica, hrvatski povjerenik u Europskoj komisiji, podržao je pokretanje sankcija protiv Hrvatske mada je prije samo tri mjeseca kao član Vlade digao ruku za sporni “lex Perković”. Mimica, povjerenik s dva lica.

Iz pučke kuhinje u bolnicu sa 70.000 kuna u torbici

Milanka Opačić, ministrica socijalne politike i mladih, dobila je neočekivanu potvrdu svoje teze da mnogi zloupotrebljavaju sustav socijalne skrbi. U Šibeniku je ovih dana bolnički zbrinuta 54-godišnja “baba domjenkuša” koja se hranila po domjencima i u pučkoj kuhinji. U intervenciji koja je tome prethodila iz njezina stana/deponija vatrogasci su iznijeli 400 vreća smeća, ali pravo je otkriće tek slijedilo. Žena je vlasnica stana od 80 kvadrata, a u torbici je u bolnicu ponijela – 70.000 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?