Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pravna država za sve treba biti jednaka, ne smije biti privilegiranih

Nakon pretresa kuće Boljkovac prepraćen na Županijski sud u Zagrebu (1)
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
03.11.2011. u 12:00

Na Boljkovcu je napravljen dugoočekivani presedan, da za masovne ratne i poratne zločine počinjene s partizansko-komunističke strane također netko treba odgovarati ako je još živi i za to postoji dovoljno elemenata.

Nakon uhićenja Josipa Boljkovca, pravosuđe treba odraditi svoj posao, podignuti optužnicu ako ima dovoljno elemenata i zatim provesti sudski postupak. A na Boljkovcu je da se od optužbi brani. No njegovo je uhićenje vijest dana jer je to prvi sudionik partizanskog pokreta i komunističke vlasti kojega je policija privela s osnovanim sumnjama za počinjenje ratnog zločina.

Na Boljkovcu je napravljen dugoočekivani presedan, da za masovne ratne i poratne zločine počinjene s partizansko-komunističke strane također netko treba odgovarati ako je još živi i za to postoji dovoljno elemenata. Jer ako Hrvatska želi biti pravna država, onda pred zakonom nitko ne smije biti privilegiran. Kako sudimo za ratne zločine i pojedincima s hrvatske strane u Domovinskom ratu, onda se isto mjerilo treba primijeniti i na Boljkovca i njemu slične. Stoga su već ranije bile deplasirane Josipovićeve izjave o zaslugama Boljkovca i Manolića, ili Mesićeve tlapnje o napadu na antifašizam, ili Nobilove o ratu za HDZ.

Upravo suprotno, svakom antitotalitaristu i demokratu stalo je do kažnjavanja svakog zločina, bez obzira tko bio krivac. I Europa traži da se svaki zločin kazni! Sve drugo nema veze s pravom i pravdom. Stoga je Mesićeva izjava politikantski krik protiv pravne države!

Ključne riječi

Komentara 142

BM
Boris Markovic
12:18 03.11.2011.

Iako mislim dosta drugacije od gospodina Despota u ovom slucaju je u pravu. Niko ne sme da se diskriminise i ne postoji cilj koji moze da opravda zlocin.

OB
-obrisani-
12:34 03.11.2011.

Tudjman je naredio Boljkovcu da se bori protiv ustasa, a Karamarko ovim jadnim potezom radi protiv Franje. Da nije zalosno bilo bi smjesno. BTW. Despot nema pojma.

DO
doktorica
12:39 03.11.2011.

konačno da dođu na red stari udbaši i njihovi zločini.Bravo za g.Despota!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?