Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tihomir Dujmović
Autor
Tihomir Dujmović

Politički kraj jedne dame 
koja to nije znala biti

smjena,Jadranka Kosor,Vladimir Šeks (1)
Željko Lukunić/PIXSELL
16.06.2012. u 12:00

Potpredsjednica Sabora htjela je biti samo zato da dohvati svoj malograđanski san: imati tajnicu, ured i auto. I kad joj 
je to sveto trojstvo oduzeto, krenula ga 
je vratiti suzama

Imala je šansu ušetati se u povijest i sjesti na pristojno mjesto, imala je prigodu biti dama na pozornici koja je malo pravih dama vidjela, ali Jadranka Kosor nije mogla pobjeći od sebe. Da će se povijesna osoba koja je završila pregovore s Unijom spustiti do te razine da suzama moli ured, tajnicu i auto, nije se moglo ni sanjati. Jer kad je zaplakala zato što je to izgubila, bljesnula je puna istina: sad se vidi zašto je običaj da šef oporbe ne bude potpredsjednik Sabora mirno prekršila!

Pretpostavljajući da će izgubiti stranačke izbore, pristala je kao šef oporbe postati potpredsjednica Sabora samo zato da bi dohvatila svoj malograđanski san: imati tajnicu, ured i auto. I kad joj je to sveto trojstvo oduzeto, krenula ga je vratiti suzama.

Svega smo se nagledali u ovih 20 godina, bilo je tu svjetskih lopova, bilo je klasičnih kokošara, bilo je provincijalaca koji cijeli mandat nisu znali spariti boju kravate i košulje, ali nitko tko se vinuo tako visoko kao ona nije na ovakav način pao tako nisko. Tako nisko da suzama vapi za uredom, tajnicom i autom.

Jer u priči o Jadranki Kosor baš je sve jasno. Završila je povijesne pregovore s Unijom i to u trenutku kad je sve bilo neizvjesno jer su političke hijene krenule u njeno rušenje s obzirom na to da prekid pregovora otvara starojugoslavenske snove. Uspjela je, bila je tu sjajna i povijest joj to trajno pamti. Da je Jadranka Kosor dobila više od 15 posto glasova na saboru HDZ-a, svi oni koji su tvrdili da je upitna njena legitimnost kao šefa HDZ-a, jer je postavljena voljom jednog kleptomana, morali bi zašutjeti. Ali, kad je dobila jedva 350 glasova od dvije tisuće izaslanika, bilo je pristojno da ona zašuti. A da je imala intuicije i osjećaja za realnost, ostala bi politička ikona.

Političarka koja je preuzela HDZ kad je bilo najteže, političarka koja je završila pregovore s Unijom, političarka koja je otvorila borbu protiv korupcije! Zamislite da s tim epitetima, svjesna realnih mogućnosti, mijenja statut stranke i inzistira odmah na načelu jedan čovjek jedan glas, da na prvi glas da drugi kandidati ne smiju u stranačkim prostorijama održavati skupove baš ona skače i inzistira da se to odbije, a uza sve to se i ne kandidira svjesna da za novo vrijeme trebaju novi ljudi. HDZ-ovci bi je dok je ima nosili u rikši. Jer, to bi bio nivo! Ali nivo je ako ga nemate, prokleto zahtjevna stvar! Nivo bi nalagao da sama zatraži da se maknu njene slike iz stranačkih prostorija! Jer slike političara stavljaju se na zid da bi se sutra skidale. To piše u povijesti i to poručuje povijest! Tko to ne razumije, ništa ne razumije! Ali, ona ništa nije shvatila, osim da političarima pripada tajnica, auto i ured!

Kad je bila pritisnuta prigovorima da je neumjesno što je otišla kući prije nego je izabran novi šef HDZ-a, izbačena je teza da je netko u WC-u napisao “kurvo” i da ju je to potjeralo kući. Ako je to neupitna istina, ako vas je to povrijedilo, to vas tjera van iz stranke, a ne da od nje molite ured i tajnicu! Osim toga nismo čuli nikoga drugoga tko je vidio taj natpis! Nakon toga izašla je pred kamere i napravila nešto neoprostivo.

Nabrajajući što je sve doživjela u karijeri, navela je da joj je bilo poručivano da ne može biti uspješna političarka kao samohrana majka, dodajući na rubu suza da ako je na nešto ponosna, onda je to činjenica da je podigla na noge svog sina kao samohrana majka. To je bilo dno dna!

Jer ako doista postoji zvijer koja je to rekla, onda mu odmah odgovorite i javnosti prokažete tog vampira ili šutite dok vas ima! A ne da o tome govorite baš dok vam oduzimaju tajnicu, ured i auto!

Čak i da postoji zvijer koja je bila kadra tako što reći, ta činjenica s njenom sadašnjom smjenom nema ništa zajedničko i zato je degutantno takve najintimnije relacije isticati u trenutku gubitka tajnice, ureda i auta.

HDZ je pod njenim vodstvom izgubio parlamentarne izbore, koju godinu prije ona je izgubila predsjedničke izbore, a sada je na stranačkim izborima dobila jedva 15 posto glasova.

S tom statistikom Karamarko nema manevarskog prostora sve i da hoće, nego da s mjesta potpredsjednika Sabora makne nju i Šeksa. Da je stranka želi u vrhu, ne bi dobila 15 posto glasova! Da želi Šeksa na vrhu stranke, izglasali bi da uđe u Predsjedništvo!

Ali, s tom sprdnjom isticati kako je ona sad samo običan zastupnik, kao da su to niže vrijedni ljudi, s tom uvrijeđenošću govoriti o tome da više nema svoj ured, tvrditi sama za sebe da je parlamentarni doajen, to su već relacije koje traže dopunsko zdravstveno osiguranje.

Ključne riječi

Komentara 184

ZE
zeljkonl1
14:15 16.06.2012.

Mravac,potpuno se slazem sa tobom...

IM
Immanuell
09:48 17.06.2012.

Ima prijatelju, ali prošla baba s kolačima, ili kako ono Balašević reče "Prošo voz, kume!"

OB
-obrisani-
12:52 16.06.2012.

. velika budala...titi..titin .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?