Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17.10.2013. u 14:00

Sinoć se vidjelo zašto je Dnevnik Nove TV najgledaniji i kako radi novinar koji zna svoj posao

Igor Štimac izgubio je u nogometnoj, ali ne i u medijskoj areni. Bio je vijest dana. U RTL-u Danas pobijedio je čak i Josipovića, unatoč činjenici da je on prvi hrvatski predsjednik koji je govorio u Skupštini Srbije. Štico, Niko Kovač i njegov brat Robert također, bili su sinoć na RTL-u udarna prva vijest, Josipović druga, a financijska deblokada Obamine vlade, zbog koje su oživjele burze i odahnuo cijeli planet, među zadnjima. Izvještavajući iz Beograda, RTL-ova Nataša Božić stala je pred srpsku skupštinu, na ulicu, u mrak, opisujući događaje kao da joj je zabranjen ulazak u zgradu, dok je HTV-ov Josip Šarić nastupio pretjerano opušteno, kao da je na safariju, ne pogađajući u sridu političkih odnosa Hrvatske i Srbije.

Srećom, Dnevnik Nove TV vratio mi je vjeru u zdravu uredničku logiku. Kao udarnu vijest odradio je Beograd, tako da gledatelj ni u ludilu ne može pomisliti kako su Štimac, Niko Kovač i njegov brat Robert također - glavni junaci Sanaderove pobjedničke izborne kampanje 2007. - s pravom zasjenili susret predsjednika dviju država koje su vodile posljednji rat na europskom tlu. Sinoć se jasno vidjelo zašto je Dnevnik Nove TV najgledaniji. U ulozi reporterke iz Srbije Ivana Petrović opet je održala lekciju konkurenciji i jedina intervjuirala Josipovića kojemu je postavila sva pitanja koja trebaju biti postavljena predsjedniku države u posjetu zemlji protiv koje se diže tužba za genocid. I bez snishodljivosti kakvu je HTV pokazao natuknuvši da Štimac sigurno neće ostati bez posla jer je \"jedan od najboljih tv sukomentatora\". Nude li to oni njemu gažu?

PLUS

Popularnost serije Na terapiji pokazuju da je ljudima dosta političkih i drugih velikih tema. Ako i nije po hrvatskoj ideji, nema veze, bitno je da je o intimi.

MINUS

Nađvinski je u Hrvatskoj uživo upitao gosta sajma stipendija, znanstvenika iz Kanade Igora Štagljara, sve osim kako doći do stipendije za studij u Kanadi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?