Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
31.01.2011. u 12:00

Dok narod traži ukidanje Trga maršala Tita, predsjednik Josipović bi vratio Ulicu 8. maja.

U subotu se još jednom dokazalo da političari od Hrvatske rade zemlju apsurda. U Vukovaru su prosvjedovali hrvatski branitelji koji traže da se zaštiti njihovo dostojanstvo te dostojanstvo Domovinskog rata. Branko Borković dobro je rekao da rat za Vukovar i Hrvatsku još nije završen! Slučaj Tihomira Purde i ostalih nije nikakvo pitanje pravosuđa, kako to želi nametnuti Ivo Josipović.

To je prvorazredno političko pitanje. Jer nam se događa scenarij kakav nije mogla smisliti ni domišljata Britanija, a ni Moskva, nego ideolozi Velike Srbije koji još uvijek kolo vode na Balkanu. U Beogradu se ništa promijenilo nije, njihova hajka na hrvatske branitelje nastavak je agresije, pri čemu se ne poštuje hrvatsko pravosuđe i međunarodne pravne norme. Sve je to i osveta za hrvatsku najavu procesuiranja generala KOS-a Aleksandra Vasiljevića za srpske koncentracijske logore koji za Srbiju službeno nisu postojali. Srbija štiti nekadašnji vrh JNA od bilo kakvog progona, to je jasno godinama. I onda se nađe Žarko Puhovski koji nam prodaje tezu da je agresiju na Hrvatsku izvela Jugoslavija, a ne Srbija, iako je svakom vrapcu na grani jasno da je to bila srbizirana Jugoslavija sa srbiziranom armijom.

Dakako, nije sva krivnja samo na Beogradu nego i na hrvatskim vlastima koje danas peru ruke i prebacuju odgovornost jedni na druge. Njihova je krivnja najobičnije nečinjenje jer se najčešće samo bave vlastitim foteljama dok drugi Hrvate dijele. Apsurd je i da jedan od predvodnika srpske pobune Vojislav Stanimirović od Srpskog narodnog vijeća dobiva nagradu Nikola Tesla! Tesla se valjda okreće u grobu, veliki čovjek poznat po rečenici „ponosim se srpskim rodom i hrvatskom domovinom“, za razliku od Stanimirovića koji Hrvatsku kao svoju domovinu nije vidio.

A istog dana u Zagrebu nam se baca prašina u oči, vrijeđaju se hrvatski branitelji, vrijeđaju se svi koji su izginuli i borili se za današnju samostalnu Hrvatsku. Pod Josipovićevim pokroviteljstvom, uz blagoslov Bebića i Bandića, takozvani antifašisti, zapravo prikriveni komunisti, sebe promoviraju kao prethodnicu današnje Hrvatske!
Samo zašto su se onda naši branitelji borili protiv te iste Titove JNA? A Josipović bi volio u Zagrebu ponovno imati ulicu “8. maja”! Narod traži ukidanje Trga maršala Tita, a on bi vraćao komunističke ulice.

Pa nismo više u Jugoslaviji, osim što su očito neki još mentalno u njoj zarobljeni! Koliko su neistina iznijeli tzv. antifašisti. Zagreb nije oslobođen kad je njime odmah nakon crnog zavladao novi crveni teror, kad je tisuće ljudi pobijeno bez suda, preorani grobovi, Aleksandar Ranković tražio još jaču odmazdu, deseci tisuća po logorima, oduzimana je imovina samo da bi se komunisti skrasili, ratnim zločincima proglašavani su čak umrli i prije rata, samo da se „narodna vlast“ dočepa njihove imovine... I onda general Skupnjak kaže da je na bijelom konju ušao u Zagreb sa 10. zagrebačkim korpusom. Ali svi prešute da to nije bilo 8., već 9. svibnja. Jer je još davno Ivan Šibl zabilježio da 10. korpus nije smio prvi ući u Zagreb, ušle su jedinice čiji su pripadnici u velikom dijelu četničke kokarde 1944. zamijenili petokrakama.

Najvažnija tekovina Drugog svjetskog rata u nas bila je komunistička revolucija, a antifašizam je bio samo sredstvo uspostave novog društvenog poretka. A danas su komunisti okrenuli ploču, pa je sve postalo podređeno antifašizmu. Komunistički se zločini, masovni i pomno planirani, ne smiju procesuirati jer bi to bila, kažu, revizija povijesti. Tvrtko Jakovina, iza kojeg se krije vječni Budimir Lončar, pred TV kamerama pjeni se na samu pomisao njihova procesuiranja. Ali zato se moraju oni iz Domovinskog rata kako bi on ostao čist. I moraju, ali zašto onda dvostruka mjerila?
Je li to ta nova pravednost, gospodine predsjedniče?

Komentara 630

VL
????
12:48 31.01.2011.

@ drugtito Razlika između ovih navedenih zemalja i Hrvatske je ta što su se njihovi pokreti otpora borili za samostalnost vlastite države, to su bili nacionalistički pokreti, dok su se partizani borili za Jugoslaviju. I to je bio njihov izbor,or, nitko im nije branio da se bore za samostalnu Hrvatsku, makar i komunističku, ne oni su htjeli Jugoslaviju. Da su proglasili nezavisnu sovjetsku Hrvatsku, sasvim bi se drukčije danas gledalo na njih. Sad jasnije?

OB
-obrisani-
16:43 31.01.2011.

16:40h Svantevid znam dugogodišnje novinare koji su radili u medijima da su smjenjeni dolaskom crvene šestojanuarske aždaje na Vlast.

OB
-obrisani-
18:54 31.01.2011.

31.01.2011. u 18:45h ribnik je napisao/la: Kaže penis da je Hrvat s Domovnicom. Onda će vjerojatno voliti i ovu: THOMPSON ******************************************************************* imam lijepeeeeeeee zubeeeeeeee visokoga sjajaaaaaaaaaaaaa niko nemaaaaaaaaa vakeeeeeeeee iz moga krajaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaeeeeeeeeeeeee iiiiiiiiiiiiaaaaaaaaaaaaaa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?