Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.01.2013. u 16:00

Za razliku od vlasti, bivše i sadašnje, Crkva jedina na savjesti nosi narod i njegove potrebe

Jučerašnja izjava Komisije Iustitia et Pax odgovor je, zapravo, svima onima koji su posljednjih dana, u jeku bitke za spolni odgoj, trubili da se Crkva dosad nije oglašavala o ključnim i strateškim temama. Radi se, naime, o kontinuitetu koji upravo održava spomenuta komisija, koja se o toj temi dosad već oglasila nekoliko puta, a jučer je uključila posljednje zvono na uzbunu.

Pritom Crkva (koja govori kroz Iustitiu et Pax) u cijeloj priči nema nimalo vlastitih ili sebičnih interesa, već nastupa u javnosti kao glas naroda za opće dobro i to joj je jedini motiv za (novu) konfrontaciju s neoliberalnim vlastodršcima u Hrvatskoj. Taj isti motiv bio je i u slučaju zdravstvenog odgoja, kada je Crkva bila glas nijemih roditelja, premda su joj (u još nezavršenoj bici) za tu spornu stvar svašta znali stavljati na račun.

Realno gledajući, Crkva je u hrvatskom društvu jedina stvarna opozicija. I to ne u banalnom smislu političkog strančarenja, nego u definiranju kritičnih pitanja aktualne vlasti, koja prijete općim raspadom zemlje na svim područjima. Za razliku od vlasti, kako prijašnjih tako i sadašnjih, Crkva je jedina u društvu na braniku domovine i na svojoj savjesti nosi narod i njegove potrebe. Jer vlasti odlaze i dolaze, a Crkva i narod ostaju. Samo u ovom kritičnom trenutku glavno je pitanje – na čemu? Ako im prolazni vlastodršci rasprodaju domovinu, s pravom se danas brinu da ni njih (čitaj: nas) biti više neće.

Ključne riječi

Komentara 67

Avatar EU afrodita
EU afrodita
18:40 23.01.2013.

Crkva je produžena ruka Vatikana koja s interesom naroda nema baš ništa

OB
-obrisani-
22:43 23.01.2013.

Hrvatska je sekularna država, . koja po svom ustavu treba kazniti one, koji podrivaju njene zakone. Crkva je licemjerna u svom nastojanju prikazivanja svojih zastarjelih dogmi. . vodi politiku, miješajuci se u sve i svašta. . . Istovremeno štiti i taji svoj pedofilski raj, voze se u skupim autima, grade palace i žive kao da im je sotona predvodnik. . U isto vrijeme, masa gladnih i jadnih ovcica dobija upute, kako je i siromaštvo blagodat ! .

AN
Andremar
17:26 23.01.2013.

Koja božija crkva,dosadni ste više s njom. Crkva radi isključivo u svom interesu a ne naroda. Navedite mi jednu jedinu stvar čega se crkva odrekla u korist narada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?