Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27.08.2016. u 13:25

Bivši premijer napao je obitelj političkog rivala na način koji dosad nije zabilježen

Sastanak Zorana Milanovića i branitelja predvođenih Josipom Klemmom, s kojeg je procurila tajna snimka, može se analizirati na razne načine. Pritom je najmanje važno kome će u predizbornoj kampanji koristiti, a kome štetiti ono što je izrečeno na spornom sastanku.

Međutim, vrijeme je da pogledamo kako su svoju ulogu na tom sastanku odigrali bivši i možda budući premijer i predstavnik branitelja kojemu je u “opisu posla” ne samo briga za branitelje, nego možda još i više briga za stabilnost države za koju se borio. Nažalost, nakon detaljne analize možemo zaključiti da se Zoran Milanović nije ponašao državnički, ali i da su branitelji sve to iskoristili za politikantske svrhe koje im ne služe na čast. Iako branitelji tvrde da nisu tajno snimali sastanak, dosadašnja praksa im ne ide u prilog pa sumnjamo da će uvjeriti hrvatsku javnost da su nevini.

Tajno snimanje ozbiljnih razgovora ne služi na čast ljudima koji su to učinili i ubuduće ih diskreditira za svaki ozbiljan razgovor. Tako se jednostavno ne ponašaju odgovorni ljudi. Osim toga, dojam je da branitelji nisu došli na sastanak da bi se iskreno raspitali o budućoj politici SDP-a o veteranima, nego da su imali namjeru diskreditirati šefa SDP-a. Nisu se trebali previše truditi zato što se pokazalo da je Zoran Milanović sam sebi najveći neprijatelj. Način na koji je govorio o susjedima i političkim protivnicima ne može se čuti ni u malo pristojnijoj balkanskoj krčmi, a kamoli na ozbiljnom političkom skupu. Napao je obitelj političkog rivala na dosad nezabilježen način. Tužno je kada bivši premijer upotrebljava uličarski i huškački jezik kako bi se dodvorio biračima koji, da stvar bude još apsurdnija, nikada neće glasovati za njega. Razlika između civilizacije i barbarizma upravo je u toj finoj nijansi da se neke neugodne stvari, pa i najžešće kritike, mogu izreći na prihvatljiv način.

Milanović se predstavio kao političar koji nikako ne zaslužuje premijersku funkciju, dok je Klemm potpuno izgubio autoritet vođe branitelja.

>> Milanović ustaša? 
Ne, samo tuđmanist

Komentara 12

Avatar kenj@c
kenj@c
13:33 27.08.2016.

milanović uopće ne treba trošiti na reklame.sve to večernji za njega obavlja

RP
rpzagreb
13:49 27.08.2016.

Sve skupa, jedna necivilizirana i nadasve primitivna predstava koja je jasno pokazala u kakvom društvenom i moralnom blatu živimo. Ako sve to prihvaćamo i odobravamo bez obzira sa kojim razlozima, svjetonazorima i/ili stranačkim pripadnostima onda se svi moramo najozbiljnije zapitati u kakvoj to plemenskoj i primitivnoj zajednici živimo, radimo i na kraju našim novcem plaćamo takve spodobe.

DI
Diosiario
14:07 27.08.2016.

Evo sam dočekao da se s ovim novinarem u nečemu slažem, jer se inače s njim ama baš ni u čemu ne slažem. Niti je Milanović državnik niti Klem može predstavljati branitelje, apsolutno točno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije